Huismama

Top 5 meest gelezen januari 2018

Januari is ten einde, het spits is eraf. Het is 1 februari dus tijd voor mijn top 5 meest gelezen artikelen! Welke berichten vond jij leuk om te lezen?

Als januari een voorbode is van wat er de rest van het jaar op werkgebied nog gaat komen, dan ben ik een gelukkig mens. Want mijn aantal unieke bezoekers groeide met maar liefst 85% ten opzichte van december 2017. Maar er gebeurde nog veel meer in deze maand wat ik je graag wil vertellen.

 

Unieke bezoekers

Alhoewel veel bloggers met droge ogen durven te beweren dat het écht niet gaat om hoeveel bezoekers je maandelijks op je blog hebt, is het toch fijn als je ziet dat al dat harde werk wat je in je blog stopt beloond wordt. Tenminste, ik geef eerlijk toe dat ik het wel erg prettig vind om groei te zien. In november 2017 ontving ik mijn recordaantal van 1209 bezoekers. Ondanks dat ik in december twee weken vakantie nam ontving ik in die maand toch nog 984 bezoekers. Ik moet zeggen dat die cijfers me helemaal niet zo tegenvielen.

In januari ging ik er weer vol frisse moed weer tegenaan, gesteund door mijn contentkalender. En al durf ik niet met 100% zekerheid te zeggen dat dat de enige reden van de enorme stijging is, feit is dat het aantal unieke bezoekers deze maand explosief steeg naar 1836 unieke bezoekers. Dat betekent een stijging van maar liefst 85% ten opzichte van december 2017 en een stijging van zo’n 50% ten opzichte van mijn recordmaand. En op het moment van schrijven heb ik nog een dag te gaan voor de maand voorbij is! 

 

Griep

Wat gezondheid betreft was de maand januari echter een compleet waardeloze maand. De kleintjes hadden griep wat eerst bij Lisa resulteerde in een dubbele oorontsteking. Toen haar antibioticakuur was afgelopen was het de beurt aan Levi. Ook hij had een dubbele oorontsteking en kreeg dus ook een kuurtje. Ik klop het gelijk even af, maar iedereen lijkt nu weer zo gezond als een vis te zijn. Hopelijk weten we dat voorlopig vast te houden!

 

Planning

Tja, aangezien zieke kinderen de nodige tijd en veel aandacht vragen, die ik ze overigens met heel veel liefde heb gegeven, loop ik nu aan het einde van de maand toch alweer achter de feiten aan. Ook ik heb maar 24 uur in een dag, al lijk ik dat af en toe zelf ook te vergeten. Want het liefst publiceer ik iedere dag een artikel, maar kwaliteit gaat voor mij toch voor kwantiteit. Daarom maak ik bewust de keuze om soms een dag, soms een paar dagen, toch even niets te publiceren. En oh, wat is dat loslaten soms moeilijk… 

Voor 2018 heb ik ook het updaten van oude content op de planning. Ik kan je verheugd mededelen dat ik daar intussen ook mee ben begonnen! Bij het aanpassen grijp ik ook Pinterest gelijk bij zijn lurven. Sinds kort kan ik namelijk pinwaardige afbeeldingen maken. Daarom zul je vanaf nu ook onderaan iedere blog een pinwaardige afbeelding vinden. Wil je een blog graag bewaren dan kun je hem nu doodeenvoudig op je eigen Pinterestaccount pinnen.

 

Top 5 meest gelezen

Nu ben ik zelf ook wel heel erg nieuwsgierig naar de top 5 meest gelezen artikelen van januari.

 

#1. How to: Een contentkalender maken:

Ineens was ik het zo zat. Omdat ik geen enkele planning had deed ik tot nu maar wat. Ik voelde me af en toe een echte prutser en daarom maakte ik een contentkalender. Vervolgens was ik zo blij met mijn nieuwe planning, en vooral het overzicht wat ik ineens had, dat ik een blog over schreef over mijn plan van aanpak.

#2. Ruim je bureau op dag, hoe georganiseerd ben ik?:

Op 8 januari was het Ruim je bureau op dag. Aangezien ik op dit moment geen kantoor/bureau heb, vond ik het een leuk moment om even te kijken naar hoe georganiseerd ik ben. 

 

#3. Mijn top 10 overbodige babyspullen die ik gekocht heb!:

Wanneer je zwanger bent komt iedereen binnen de kortste keren met enorme lijsten met aan te schaffen producten. Geloof me, er staat een flink aantal artikelen op dat lijstje die je niet gebruikt! Ik maakte een (vrij onorthodox) lijstje met producten die in ons geval compleet overbodig waren.

 

#4. 5 Tips om snel te zwanger worden:

Vanaf het moment dat je een zwangerschapswens hebt wil je waarschijnlijk zo snel mogelijk zwanger worden. Deze 5 tips gaan je daar zeker bij helpen! Kende jij ze allemaal al?

 

#5. Heb jij jouw baby wel eens alleen thuis gelaten?:

Persoonlijk krijg ik altijd een beetje pijn in mijn buik wanneer ik moeders hoor vertellen dat zij hun kinderen wel eens even snel alleen thuis laten. Wat nou als ze in paniek wakker worden en je bent niet thuis? Of als je een ongeluk krijgt? Laat jij jouw baby wel eens alleen thuis?

 

Tot zover mijn top 5 meest gelezen artikelen van januari. Ik vind het leuk om te zien dat het weer een bijzonder lijstje is geworden. Twee artikelen zijn gericht op planning en drie op (het krijgen van) baby’s. Ik ben oprecht benieuwd wat februari gaat brengen! 

 

Benieuwd naar andere populaire berichten? Lees dan ook mijn top 5 overzichten van voorgaande maanden!

 

 

 

Top 5 meest gelezen januari

 

 

About 
Moeder van drie prachtige kinderen, levensgenieter, fanatiek. Kan moeilijk stilzitten, is gek op ijs en chocola.

1 Comment

  1. Villa BlaBla

    1 februari 2018 - 13:34
    Reply

    Altijd fijn als je bezoekersaantallen flink stijgen! En je hebt helemaal gelijk als je kiest voor kwaliteit boven kwantiteit.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *