Huismama

5 Tips om snel zwanger te worden!

Je hebt een zwangerschapswens en wil het liefste zo snel mogelijk zwanger zijn. Met deze 5 tips vergroot jij je kans om snel zwanger te worden!

 

#1. Zorg goed voor jezelf

Vanaf het moment dat je een zwangerschapswens hebt is het verstandig om je levensstijl aan te passen. Vrouwen met een gezond gewicht worden over het algemeen sneller zwanger dan vrouwen met een zwaarder gewicht. Gezonde voeding, niet roken en geen alcohol drinken, minder cafeïne nuttigen, dit draagt allemaal bij aan een toename van je vruchtbaarheid.

Wist je dat het advies om te stoppen met roken en drinken niet alleen voor de vrouw geldt, maar ook voor de man?

Verder doe je er goed aan om foliumzuur in te nemen. Je kunt er voor kiezen om een vitaminepreparaat te slikken die speciaal voor vrouwen met een kinderwens zijn ontwikkeld. Foliumzuur verkleint de kans op aangeboren afwijkingen zoals een open ruggetje aanzienlijk.

 

#2. Vruchtbaarheid man

Ook je man kan, naast het stoppen met roken en drinken van alcohol, het een en ander doen om de kans op een zwangerschap te vergroten. Een regelmatige zaadlozing heeft namelijk invloed op zijn vruchtbaarheid. Regelmatig houdt in niet te vaak, niet te weinig. Om de dag is prima. Draag als man ook je mobiele telefoon niet in je voorste broekzakken. De straling vermindert de kwaliteit van het sperma aanzienlijk.

 

#3. Eisprong

Als vrouw zijnde is het belangrijk om te weten wanneer je eisprong plaatsvindt. De eisprong vindt twee weken voor je menstruatie plaats. Kenmerken van je eisprong zijn krampen/steken in je buik en een veranderende afscheiding. Je afscheiding wordt dunner en “dradiger”.

Mocht je de symptomen nog niet herkennen of twijfel je wanneer je eisprong plaatsvindt, dan kan het nuttig zijn om een ovulatietest te gebruiken.

 

#4. Seks

Wil je zwanger worden dan kun je het lot een handje helpen door de zaadlozing zo dicht mogelijk bij de baarmoeder te laten plaatsvinden. De standjes die zich hier het beste voor lenen zijn de “missionarishouding” en “op z’n hondjes”.

Blijf na de zaadlozing nog even een minuut of tien op je rug liggen. Eventueel kun je een kussen onder je billen doen zodat het zaad niet gelijk je vagina uitloopt.

 

#5. Ontspan

No pressure, want dit is veel makkelijker gezegd dan gedaan. Maar hoe meer je gefocust bent op zwanger worden, hoe langer het vaak duurt. Stress heeft immers een negatieve invloed op je vruchtbaarheid.

 

Wat is volgens jou de allerbeste tip om snel zwanger te worden?

 

Zwanger worden

 

 

About 
Moeder van drie prachtige kinderen, levensgenieter, fanatiek. Kan moeilijk stilzitten, is gek op ijs en chocola.

4 Comments

 1. Roelina

  26 januari 2018 - 23:18
  Reply

  haha, Gera, ik moest wel een beetje lachen om deze blog. Tip 5 vind ik veruit de beste! No stress!

 2. Rose

  25 januari 2018 - 16:21
  Reply

  Dit zijn zo’n standaardtips geworden dat het ondertussen geen tips meer zijn maar algemene kennis… Gooi er een beetje persoonlijkheid doorheen zou ik zo zeggen, veel leuker om te lezen 😉

  • Gera

   25 januari 2018 - 16:24
   Reply

   Bedankt voor je reactie, ik zal het meenemen. Al hoeven mijn kinderen en bekenden niet direct alles over mijn seksleven te weten ;).

   • Rose

    7 februari 2018 - 00:02
    Reply

    Hahaha! Die persoonlijkheid bedoelde ik nu ook weer niet, hou die maar lekker voor je ;p

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *