Huismama

Hoera, Levi is 3 jaar!

Lieve Levi

Vandaag ben je alweer jarig. Drie jaar ben je geworden. Drie jaar! Het lijkt wel gisteren te zijn dat je als pasgeboren frummeltje bij je vader in de armen werd gelegd. Dat we ons verwonderden over die kleine voetjes die nog nooit de grond hadden aangeraakt. Zo puur, klein, lief en zacht. Net als vorig jaar wil ik ook deze verjaardag even met je terugkijken. Wat gebeurde er allemaal in je derde levensjaar?

 

Peuterspeelzaal

Sinds vorig jaar mei ga je naar de peuterspeelzaal. Met een brok in mijn keel bracht ik je weg, maar wat deed je het gelijk goed. Je vond het helemaal niet erg dat ik wegging en genoot met volle teugen van het zingen, spelen en ontdekken. Helaas ben je sinds die tijd ook heel erg vaak ziek geweest. Ieder virusje lijk je mee te pakken. Hopelijk komt daar, nu we bijna een jaar verder zijn, snel een einde aan!

Na de zomervakantie vond je het ineens wél erg dat ik wegging. Wat was je verdrietig op het moment dat we afscheid moesten nemen. Ik besloot om zoveel mogelijk aan jouw behoefte tegemoet te komen en bleef bij je tot je lekker ging spelen. Inmiddels heb je geen moeite meer met het afscheid nemen en ga je echt met heel veel plezier naar “school”. Je doet hartstikke goed mee en het luisteren gaat ook steeds beter.

 

Peutergym

Na de zomervakantie ben je ook begonnen met peutergym. Iedere zaterdagmorgen begint met lekker rennen, springen en klauteren. Waar je eerst geen gevaar zag merk je nu dat ook jij je grenzen hebt. Helaas heb je je hier eerst een keertje voor moeten bezeren…Maar ja, hoe moeilijk ik dat ook vind, dat is wel de manier waarop jij leert.

Stiekem vroeg ik me in het begin steeds af voor wie peutergym eigenlijk bedoeld was, voor de ouders of voor de peuters? Ik liep me namelijk een ongeluk! Als een ongeleid projectiel vloog je door de hele zaal. Tijd voor onzinnige dingen zoals het begin en eind dansje had je niet. Maar ook daar gaat het luisteren steeds beter. De dansjes doe je nu zelfs mee!

 

Tomeloze energie

Lieve Levi, wat ben je een prachtig kind. Want ondanks, of juist dankzij, die tomeloze energie van jou kent iedereen je bij naam. Hoe kan ik jou het beste omschrijven? Je bent een buitenkind. Gek op klussen, zowel met als zonder papa. Want een mama’s kindje ben je allang niet meer. Slapen? Het past nog steeds niet bij je, want je wil nou eenmaal niks missen van alles wat die enorme wereld je allemaal te bieden heeft. Soms lijkt het wel, hoe klein je ook bent, alsof je bang bent dat je uiteindelijk tijd tekort gaat komen. Of ben ik nou te filosofisch en is het gewoon jeugdige onbezonnenheid?

 

Laatste peuterjaar…

Een paar weken geleden zei papa dat ik vooral heel erg moet genieten van jou. Het is immer het laatste jaar voor je naar de grote school gaat. Weet je dat ik daar eigenlijk heel erg van schrok? Dat ik niet besefte dat de tijd zo ontzettend snel voorbij is gevlogen? Op dit moment ben ik er verre van klaar voor om jou al los te moeten laten. Je bent mijn heerlijke kleine mannetje, zo groot en toch nog zo lekker knuffelig klein.

Als ik dit volgend jaar teruglees zal ik waarschijnlijk hoofdschuddend om mijzelf moeten lachen, omdat we dan allebei niet kunnen wachten op de volgende nieuwe grote stap. Maar tot die tijd geniet ik met volle teugen van wat het laatste jaar ons brengt!

 

Fijne verjaardag lieverd, ik hou van jou!

Veel liefs,

Mama

 

Lees ook: Brief aan Levi. De brief die ik voor zijn tweede verjaardag schreef.

 

Levi is 3 jaar!

About 
Moeder van drie prachtige kinderen, levensgenieter, fanatiek. Kan moeilijk stilzitten, is gek op ijs en chocola.

4 Comments

 1. Roelina

  9 februari 2018 - 06:49
  Reply

  Wat een mooie blog gera, gefeliciteerd alsnog en idd geniet!!!

 2. nicole orriens

  6 februari 2018 - 11:08
  Reply

  Nog gefeliciteerd met de verjaardag van Levi! Hadden jullie een fijne dag?

  • Gera

   6 februari 2018 - 11:12
   Reply

   Dank je wel! Yes, we hadden zeker een fijne dag. Levi voelde zich enorm jarig. Op de momenten dat het even stil was zong hij Lang zal hij leven voor zichzelf. Zo schattig! Vandaag mag hij voor het eerst trakteren, ook enorm spannend!

 3. Astrid

  5 februari 2018 - 18:23
  Reply

  Gefeliciteerd met Levi zijn verjaardag! Tjonge, wat gaat de tijd snel. Wat leuk dat hij nu zo goed meedoet op de peuterspeelzaal en op peutergym.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *