Huismama

Heerlijke en simpele bananenpannenkoeken!

Heb je overrijpe bananen in huis? Gooi ze niet weg, maar maak er eens deze heerlijke en simpele bananenpannenkoeken van!

Hier in huis wordt veel groente en fruit gegeten. Ja, gelukkig ook door de kinderen. De groenteboer is iedere zaterdag dan ook ontzettend blij als we weer geweest zijn voor de wekelijkse boodschappen! Maar heel soms, zoals gisteren, heb ik bananen die bijna zelf weg willen lopen…Weggooien is natuurlijk zonde, daarom besloot ik er bananenpannenkoeken van te gaan bakken.

Bananenpannenkoeken?

Nu bak ik wekelijks naturel pannenkoeken. Wil ik me eens een keertje uitsloven dan varieer ik door kaas of fruit mee te bakken. Daarom ging ik voor deze bananenpannenkoeken op zoek naar een lekker recept. Maar dat viel me vies tegen. Met of zonder havermout? Wel of geen bloem? Bakpoeder erdoor of juist niet? Iedereen die weleens bananenpannenkoeken gebakken heeft heeft blijkbaar zijn of haar eigen recept ontwikkeld. Ik heb nu dus ook mijn eigen variant gemaakt en aangezien de bananenpannenkoeken een enorm succes waren deel ik het recept graag met je!

Benodigdheden

 • 3 rijpe bananen
 • 2 eieren
 • Wat bloem (tussen de 50 en 100 gram)
 • Boter om in te bakken
 • Als topping: kaneel, yoghurt, fruit, stroop, honing etc.

Bereidingswijze

 • Prak de 3 bananen tot een gladde mix.
 • Klop de 2 eieren erdoor.
 • Om het mengsel wat minder vloeibaar te maken koos ik ervoor om er wat bloem doorheen te mengen. Dit heb ik gewoon op mijn gevoel gedaan. Ik stopte met het toevoegen van bloem toen het mengsel een iets dikkere structuur had als pannenkoekenbeslag.
 • Verhit wat boter in een pan en schep er drie hoopjes beslag in. Laat dit even rustig bakken. Draai de bananenpannenkoeken daarna voorzichtig om en bak de andere zijde.
 • Serveer de bananenpannenkoeken met wat yoghurt en topping naar keuze. Je kunt het zo (on)gezond maken als je zelf wilt!

Gezond?

Zoals je misschien wel gezien hebt roep ik niet dat dit het gezondste  recept bananenpannenkoeken recept is. Natuurlijk zit er fruit in, maar soms wil je ook weleens iets ondeugends eten. En dan is dit in mijn ogen een redelijk gezond alternatief, toch?

Experimenteer!

Wees vooral ook niet te bang om te experimenteren! Dit is namelijk een experiment vriendelijk recept, verprutsen is bijna onmogelijk.

Als alternatief kun je havermout gebruiken in plaats van bloem. Liever een fijne structuur? Maak dan havermeel door de havermoutvlokken even in je keukenmachine te vermalen.

Heb jij weleens bananenpannenkoeken gebakken? Deel jouw favoriete recept dan vooral in de comments!

About 
Moeder van drie prachtige kinderen, levensgenieter, fanatiek. Kan moeilijk stilzitten, is gek op ijs en chocola.

2 Comments

 1. Roelina

  2 november 2017 - 23:26
  Reply

  Dit is zoooo lekker! Mijn man bakt de pannekoeken, maar vindt de bananemvariant verassend lekker

  • Gera

   4 november 2017 - 18:43
   Reply

   Ja, ik was ook ontzettend blij met het resultaat!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *