Huismama

Ik won een zomer verwenpakket! En toen?

Hartstikke leuk natuurlijk: onlangs won ik het zomer verwenpakket van Mommystories. Misschien heb je al een paar foto’s op Instagram voorbij zien komen?

Dit zat erin:

 • 3 gezichtsmaskers
 • 2 heerlijk geurende douchegels
 • 3 blitse nagellakjes
 • vaseline voor de verzorging van mijn lipjes
 • En als bonus ook nog een heel lief kaartje

Genoeg fijne producten om de zomer mee door te komen dus! Maar diegenen die mij al wat langer persoonlijk kennen weten dat ik niet echt zo’n meisjes meisje ben…

Als puber was ik echt gek op make-up. Oogschaduw, eyeliner, oogpotlood en soms een beetje mascara. Dat was alles wat ik nodig had en zonder ging ik toch echt de deur niet uit. Het dragen van make-up went namelijk heel snel. Nog altijd heb ik -gelukkig- een gave huid en gebruik ik verder geen egaliserende producten. Ik heb dan ook echt geen verstand van alles wat je in de winkel allemaal aan kunt schaffen. En dat hoeft natuurlijk ook niet. Ook mijn nagels lakte ik vroeger zelden tot nooit. Had ik ze een keertje gelakt dan was ik vaak zelfs nog te beroerd om mijn nagels weer schoon te maken. Het slijt immers ook vanzelf wel? Maar nu ik een eigen bedrijf heb vind ik zelf ook wel dat ik wat meer aan mijn persoonlijke verzorging mag doen. Ik wil er als wandelend visitekaartje toch wel een beetje verzorgd uitzien.

Na mijn puberteit ben ik langzaamaan steeds minder oogmake-up gaan gebruiken. Wat voelde het in het begin kaal om zonder eyeliner de deur uit te gaan! Langzaam maar zeker verdween ook de mascara steeds vaker naar de achtergrond, gevolgd door de oogschaduw. Het enige waar je me niet snel zonder zag en ziet is mijn oogpotlood, al ben ik daar tegenwoordig ook al een stuk makkelijker in. Naast make-up heb ik nog zo’n ondergeschoven kindje: de kapper. Hoog tijd dat ik weer eens ga…Mijn laatste afspraak is een eeuwigheid geleden. Over mijn laatste bezoek schreef ik zelfs een artikel. Was dat niet al een half jaar geleden?

Ben ik dan echt een ‘slonzige’ moeder geworden? Zo eentje die zichzelf wegcijfert en zich niet bekommerd om haar uiterlijk? Het makkelijke antwoord zou ‘ja’ zijn, maar dan ben ik niet eerlijk. Het interesseert me namelijk gewoon niet zo. Ik hoop altijd beoordeeld te worden op andere kwaliteiten dan mijn uiterlijk. In mijn puberjaren werd ik vooral beoordeeld op mijn uiterlijk en dat wil ik niet meer. Daarbij vind ik dat ik er ‘au naturel’ ook niet zo verkeerd uit zie en wil ik mijn kinderen meegeven dat je prima bent zoals je eruit ziet. Waarom wil ik het dan toch per se veranderen?

Omdat het gewoon leuk is om er mooi uit te zien? Complimentjes te krijgen? Omdat mooie mensen vaak succesvol zijn? Interessant gevonden worden? Ik het gewoon verdien? Waarschijnlijk is het een combinatie van dit alles. Hoe dan ook, het winnen van een zomer verwenpakket is natuurlijk een super reden om weer eens wat meer tijd en aandacht aan mezelf te besteden. Een betere reden vind je natuurlijk niet gauw!

Toch ben ik benieuwd of ik de enige moeder ben die zo veranderd is. Wat gebruik jij zoal aan make-up en smeerseltjes? En waarom doe je dat?

About 

Moeder van drie prachtige kinderen, levensgenieter, fanatiek. Kan moeilijk stilzitten, is gek op ijs en chocola.

8 Comments

 1. Irene

  28 juli 2017 - 10:16
  Reply

  Ik ben geen moeder, maar ik ben ook niet dagelijks bezig met make-up e.d. Al vind ik het wel leuk om bij anderen te lezen. Ik knip tegenwoordig mijn haar zelf. Ik merk nu ik het zelf knip, mijn haar er ook gezonder uitziet(ik ging maar eens in het halfjaar naar de kapper)

  • Gera

   30 juli 2017 - 22:07
   Reply

   Goh, ik ben eigenlijk best wel benieuwd hoe je je eigen haar knipt! Het lijkt me best lastig namelijk. Misschien is het ook wel wat voor mij haha. Tja, make-up en ik hebben een beetje een haat-liefde verhouding denk ik. Ik heb nog nooit een tutorial gelezen/bekeken en ik geloof ook niet dat ik dat ooit ga doen.

 2. Anita Willems

  27 juli 2017 - 19:25
  Reply

  Ik heb nooit veel make-up gebruikt, ook al knap ik er altijd van op 🙂
  Het is me gewoon teveel gedoe eerlijk gezegd. Zo zinloos ook, dat je ’s avonds er weer afhaalt wat je er ’s morgens op gesmeerd hebt. Er is uiteraard wel meer zinloos, zoals zo ongeveer alles in het huishouden, maar met make-up neem ik niet te moeite meer.

  • Gera

   30 juli 2017 - 22:11
   Reply

   Ik vind het een beetje dubbel dat je zegt dat je ervan opknapt. Dat is precies het probleem wat ik met make-up heb…Ik wil mijn kids graag leren dat ze goed zijn zoals ze eruit zien, geef ik dan geen tegenstrijdige signalen als ik zelf met make-up in de weer ga? En zinloos is het ergens ook nog eens haha!

 3. Patricia

  27 juli 2017 - 17:58
  Reply

  Wat lief dat je mij noemt😗😗. Je ziet er prachtig uit hoor😊. Ik houd toch wel van mijn make upje in de ochtend. En het liefst ook altijd mijn nagels gelakt maar dat is een hele klus met kinderen 😉

  • Gera

   30 juli 2017 - 22:13
   Reply

   Graag gedaan :). Lief van je (bloos). De laatste paar dagen ben ik weer wat meer met make-up bezig. Morgen mag manlief weer aan het werk, kijken of ik dan nog ergens de tijd vandaan kan halen haha! Mijn nageltjes lakken is vandaag ook nog niet gelukt. En dan is het zondag notabene!

 4. Cynthia

  27 juli 2017 - 17:11
  Reply

  Ik ben in niets veranderd en nog net zo ijdel als ik was op mijn 16e. 🤣

  • Gera

   30 juli 2017 - 22:15
   Reply

   Oh, dat is pas 5 jaar! 😉 Kijken of je nog net zo ijdel bent als je mijn leeftijd hebt bereikt haha!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *