Huismama

Ziek van ellende…

Vrijdagmiddag 13.30 uur hoor ik de voordeur opengaan. Ik kijk op als Johan de woonkamer binnenloopt. Hij ziet er doodongelukkig uit. Eigenlijk zag hij er zo beroerd uit dat ik er een beetje van schrok ik. Hij vertelt dat hij zichzelf ziek heeft gemeld en ik ben natuurlijk direct een en al oor. Want zomaar jezelf ziek melden is zo niks voor Johan. Helaas was hij letterlijk ziek van ellende…

Het blijkt dat Johan zich voor de Duitse les al niet zo lekker voelde. Hij zit tijdens deze les voor twee klieren van jongens. Johan vertelt dat ze hem slaan met een touwtje, een soort schoenveter geloof ik. Een tijdje geleden hadden ze er zelfs een punaise aan vastgemaakt! En ondanks dat het geen pijn deed, sloegen ze Johan er wel mee. Ik bedoel, hoe krijg je het verzonnen?

Naar voren

Ik vraag hem of de lerares ervan op de hoogte is? Johan zegt dat hij heeft aangegeven dat hij last van ze heeft, maar dat er verder geen actie is ondernomen. Ja, hij mocht vooraan gaan zitten. Ik vraag hem waarom hij dat dan niet doet? Mijn hart breekt een beetje als hij zegt: “Ja, dan geef ik weer toe…” En hij heeft daar natuurlijk gelijk in. Als ik het verhaal zo hoor moeten juist die vervelende klieren naar voren gehaald worden!

Pesten

Maar goed, Johan was het afgelopen vrijdag zat. Hij heeft het touwtje van de jongens af weten te pakken en weggegooid. Alleen wisten die jongens dat blijkbaar niet. Tijdens het verlaten van het lokaal hebben ze aan zijn tas getrokken waardoor op de een of andere manier de dop van zijn drinkfles los is geschoten en hebben ze hem zelfs geslagen. Weliswaar met vlakke hand, maar kom op, blijf gewoon van een ander af! Helaas kon hij zich in de grote pauze niet ziek melden en dus heeft hij braaf gewacht tot de pauze voorbij was alvorens naar huis te komen.

Het gepest schijnt dus al een tijdje te duren. Johan heeft het niet eerder verteld omdat hij dacht dat hij het zelf nog wel op kon lossen. Maar dit was toch echt de druppel, hier kon hij niet meer tegenop…Ik besluit een mail te sturen naar de betreffende docent met een cc naar de mentor. Want al is dit gepest natuurlijk hartstikke fout, ik ben er zelf niet bij geweest. Wat is de situatie in de klas? In hoeverre is de docente op de hoogte van het hele gebeuren?

Prettig gesprek

Niet veel later gaat mijn telefoon. Het is de docente. Ik ben oprecht blij dat ze belt, dat praat toch makkelijker dan via de mail. Ze zegt dat ze geschrokken is van mijn berichtje en dat ze het heel erg vind dat Johan zich zo ongelukkig voelt. Letterlijk ziek van ellende is. Ze vraagt zich af wanneer het allemaal plaatsvindt, omdat ze die dag zelfs veel heeft rondgelopen. Maar gezien heeft ze het niet.

Het is een prettig gesprek en ik voel aan alles dat de hele situatie ontzettend serieus wordt opgepakt. We spreken af dat ze Johan mailt om een afspraak te maken voor maandag. De mentor is daar ook bij aanwezig, zodat iedereen op de hoogte is van het gebeurde en zodat ze de daders duidelijk kunnen aanspreken. Hopelijk komt er dan snel een einde aan het gepest. Ik dacht nota bene dat pesten op het vwo eigenlijk niet voorkwam. Helaas blijkt het tegendeel dus waar…Want letterlijk ziek van ellende? Ik gun het niemand..!

About 

Moeder van drie prachtige kinderen, levensgenieter, fanatiek. Kan moeilijk stilzitten, is gek op ijs en chocola.

22 Comments

 1. Linda

  16 november 2017 - 12:56
  Reply

  Pfff jeetje, Gera. Wat een bizar verhaal en wat verschrikkelijk voor Johan. Gelukkig neemt de docent het serieus en worden er stappen ondernomen, maar alsnog. Dit gun je niemand en zeker geen kind. <3

 2. Miranda

  16 november 2017 - 10:39
  Reply

  Wat afschuwelijk, ik hoop dat het opgelost wordt en die pesters hun lesje leren..

 3. Cynthia

  13 november 2017 - 14:12
  Reply

  Hartverscheurend Gera. Wat verschrikkelijk. Ik hoop dat dit met kop en staart wordt aangepakt. Dit kan echt niet!

 4. Karin

  12 november 2017 - 17:33
  Reply

  Wat vreselijk dat hij zich zo voelt en logisch ook, zulk gedrag is niet normaal. Fijn dat school er wel proactief op lijkt te reageren en ik hoop dat hij zich snel weer prettig voelt op school!

 5. Merel

  10 november 2017 - 19:59
  Reply

  O mijn hart breekt Gera, wat een klojo’s! Slaan met een punaise aan een touwtje? Kom op… Ik vind Johan echt heel dapper en sterk, ondanks dat hij zich misschien niet zo voelt. Ik hoop ook voor je dat het snel beter gaat. Liefs

 6. Stephanie

  7 november 2017 - 21:48
  Reply

  Wat vreselijk, dit soort berichten breken mn hart. Lijkt me heel lastig als moeder zijnde. Hopelijk gaat de school er in de vervolgstappen ook zo goed mee om en stopt het gauw.

 7. Michelle

  7 november 2017 - 19:29
  Reply

  Vreselijk. Ik vind het oprecht heel sneu voor Johan, wat moet hij zich ontzettend ellendig hebben gevoeld (en misschien nog steeds). Gelukkig wordt het goed opgepakt door school. Hopelijk gaan ze ermee aan de slag en gebeurt dit niet vaker.

  • Gera

   7 november 2017 - 20:41
   Reply

   Hij heeft maandag gelukkig een erg prettig gesprek gehad met de docent en zijn mentor. Johan heeft het daardoor gelukkig goed los kunnen laten!

 8. Roelina

  7 november 2017 - 16:16
  Reply

  Wat verschrikkelijk Gera, dat gun je inderdaad niemand, laat staan je eigen kind. Maakte het je niet inwendig vreselijk boos? Ik zou het erg moeilijk vinden om er mee om te gaan denk ik, wat doe je als ouder in zo’n situatie. ik denk dat je erg goed hebt gehandeld.

  • Gera

   7 november 2017 - 16:26
   Reply

   Dank je wel. Ik voelde me vooral verdrietig en ik voelde de drang om direct contact te zoeken met de docenten. Zou het niet stoppen of zouden ze ons niet serieus nemen dan zou ik denk ik (weet ik wel zeker) ontzettend boos worden en me machteloos voelen. Maar dan bestaat ook de kans dat ik zelf ook wel even naar school toe ga…Gelukkig hoeft het zover niet te komen!

 9. Melanie

  6 november 2017 - 23:26
  Reply

  Verschrikkelijk dit soort dingen. Ik hoop voor Johan dat het snel opgelost wordt.

  • Gera

   7 november 2017 - 18:41
   Reply

   Erg hè, gelukkig zit de docent er nu bovenop!

 10. Marieke

  6 november 2017 - 22:06
  Reply

  Jeetje wat heftig zeg! Maar wat goed, ondanks dat Johan ziek was van ellende, toch aan de bel heeft getrokken. Er zijn maar weinig pubers die dat uiteindelijk durven te doen.
  Hopelijk wordt het snel allemaal opgelost.

  • Gera

   7 november 2017 - 18:40
   Reply

   Ja, ik ben er ook heel erg blij om dat Johan het me wel verteld heeft. Dat is toch altijd afwachten hè.

 11. Nathalie

  6 november 2017 - 21:49
  Reply

  Bah, wat een ellende!!
  Hopelijk stopt het snel, pesten is zo in en in gemeen….

  • Gera

   7 november 2017 - 18:39
   Reply

   Pestkoppen hebben helaas vaak niet in de gaten wat ze aanrichten…Als het goed is is het nu afgelopen!

 12. Kimberly

  6 november 2017 - 21:06
  Reply

  Ach wat naar voor hem! Moet niet mogen zulke dingen. Ik hoop voor jullie dat er snel een einde aan komt.

  • Gera

   7 november 2017 - 18:37
   Reply

   Ik had het op het vwo eerlijk gezegd ook niet echt verwacht. Zo zie je maar dat het iedereen kan gebeuren. Ik heb er alle vertrouwen in dat de docent er bovenop zit!

 13. Christa

  6 november 2017 - 20:49
  Reply

  Ah wat ontzettend klote voor je zoon!
  Zoveel narigheid, waarom?
  Hoop dat het allemaal opgelost wordt!

  • Gera

   7 november 2017 - 18:36
   Reply

   Echt heel vervelend en zinloos is het ook! Ik heb er vertrouwen in dat het de volle aandacht van de docent heeft.

 14. Sylvia

  6 november 2017 - 13:43
  Reply

  Jeetje wat een nare situatie! Ik hoop dat het snel wordt opgelost en dat de pestkoppen daadwerkelijk stoppen. Heel veel sterkte gewenst!

  • Gera

   7 november 2017 - 18:34
   Reply

   Er is gelukkig veel aandacht voor. Zodra de docent geklier opmerkt worden de pestkoppen naar voren gehaald.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *