Huismama

Weekoverzicht #1 van 2017

Dit wordt het eerste weekoverzicht in 2017. Grappig genoeg gaat ie over de laatste week van 2016! De laatste week van 2016 was een beetje een vreemde week. Ik was door de kerstdagen steeds met de dagen in de war…

Maandag

Maandag was het tweede kerstdag. Ik heb deze al bij het vorige weekoverzicht gezet. Wil je nog graag even een keertje lezen wat we toen hebben gedaan? Klik dan even hier.

Dinsdag

Deze dag staat echt in het teken van bijkomen. De kinderen zijn aardig afgedraaid na al die gezelligheid en het vele eten van de laatste dagen! Johan is een beetje met een processor -of hoe het ook mag heten- aan het prutsen. Die heeft hij cadeau gekregen van mijn vader, hij heeft er veel plezier aan.

Woensdag

Aan het begin van de middag horen Johan en ik een ondefinieerbare piep. Alsof het batterijtje van de rookmelder bijna leeg is weet je wel? Wij hebben er alleen geen één…We lopen het hele huis door om zeker te weten dat we toch niet iets over het hoofd zien. Af en toe horen we het ook zo een hele poos niet. Best irritant!

Donderdag

Afijn, we hebben de nacht doorgebracht met af en toe gepiep. Manlief gaat voor hij naar zijn werk vertrekt even op onderzoek uit en ons vermoeden wordt bevestigd. Het gepiep komt bij de onderburen vandaan! Hier wonen studenten die met de feestdagen uiteraard naar huis gaan…Gelukkig weet onze beheerder hun te bereiken en is het piepen aan het einde van de dag opgelost!

Vandaag gaan we ook even voetballen op het veld voor ons huis. Misschien heb je de foto op Instagram voorbij zien komen? Ik kreeg al snel een reactie, want allemachtig, wat was het koud! Na een goed kwartier was Levi ook wel uitgerend. Snel naar binnen voor een lekkere kom thee!

Vrijdag

Lisa heeft een tandje! Ze was de laatste dagen al een beetje onrustig, maar ik had de link eigenlijk niet gelegd. Zo leuk om het verschil in ontwikkeling tussen de kids mee te maken. Levi had toen hij zes maanden oud was namelijk al zes (!) tanden!

Manlief ging na het avondeten op jacht naar vuurwerk. Bijna nergens meer te krijgen, alles uitverkocht. Gelukkig hadden ze een dorp verder op nog mooi vuurwerk! Al met al stond hij een uur in de rij…

Zaterdag

Vanavond is het dan zover, de jaarwisseling. Ik hou ervan. Gezien de reacties op andere blogs lijk ik wel ver in de minderheid…De meesten lijkt het niet meer zo veel te interesseren.

Zoals ik al zei had ik er zin! Wat we allemaal gedaan hebben laat ik je morgen weten. Ik verklap alleen dat het enorm gezellig was en dat ik eindelijk met oud en nieuw een éigen traditie heb.

Zondag

Maar allemensen, manlief en ik kunnen niet meer zo goed tegen laat opblijven. Vandaag is dan ook echt een taaie dag voor ons. Er wordt het nodige opgeruimd en schoongemaakt. De laatste lekkere hapjes maken we op. Het nieuwe jaar gaat wat betreft de goede voornemens nu ook bijna beginnen!

Wat heb jij beleefd afgelopen week?

Volg Huismama ook op FacebookTwitterInstagramPinterest

 

Bron uitgelichte foto: Flickr

 

Tagged in:
About 
Moeder van drie prachtige kinderen, levensgenieter, fanatiek. Kan moeilijk stilzitten, is gek op ijs en chocola.

2 Comments

 1. Charel

  2 januari 2017 - 10:09
  Reply

  Leuk weer Gera! Ik wens jullie het beste! En wat irritant dat gepiep zeg gelukkig is het opgelost nu !

  • Gera

   2 januari 2017 - 12:43
   Reply

   Gelukkig wel! Wie weet hoe lang het anders was door gegaan haha!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *