Huismama

Mijn vakantie wishlist, waar wil ik ooit nog heen?

Januari, de decembermaand is voorbij. Mensen krijgen last van de donkere dagen, voelen zich somber en hebben zin om zich ergens op te verheugen. Dus wordt de zomervakantie geboekt! Hebben wij vakantieplannen voor 2018? Nee, maar ik heb wel plekken die ik graag wil zien. Daarom vandaag mijn vakantie wishlist!

Vroegboeken van vakanties, ik heb dat volgens mij nog nooit gedaan. Ik kan me nog wel herinneren dat mijn vader zich altijd ontzettend kon verheugen op de zomervakantie. Hoe korter de dagen werden, hoe vaker mijn vader met zijn neus in de atlassen en/of wegenkaarten dook om routes en vakanties uit te stippelen. Respect trouwens hoe men vroeger (zo’n twintig jaar geleden) vakanties wist te boeken. Tegenwoordig pak je je tablet erbij en scroll je zo langs de witste stranden.

 

Geen vakantieplannen

Ook voor 2018 hebben wij weer geen vakantieplannen. Dat klinkt heel zielig, maar dat is het absoluut niet! We hebben namelijk hele andere plannen: verhuizen. En nog steeds kan ik daar niet te veel over uitweiden. Ik kan alleen zeggen dat we waarschijnlijk, ter overbrugging, voor een lange (misschien wel een heel lange) periode zullen gaan kamperen. Met zijn vijven. In een caravan. Ja hoor, ik ben zelf eigenlijk ook wel heel erg benieuwd hoe dat af gaat lopen!

 

Mijn favoriete provincies

Op vakantie gaan zit er voor ons voorlopig dus niet in. En eigenlijk heb ik sowieso weinig behoefte om met twee kleine kinderen op vakantie te gaan. In Nederland is er trouwens ook nog genoeg te zien. Mijn moeder woont nog altijd in Friesland. En aangezien ze in het midden van de provincie woont is dat voor ons een mooie uitvalsbasis om een van mijn favoriete provincies te verkennen. In 2018 schijnt het ook een trend te zijn om de vakantie met meerdere generaties door te brengen. Wie had gedacht dat ik ooit nog hip zou worden? Naast de provincie Friesland (en dan reken ik ook de waddeneilanden mee) hou ik ook ontzettend van Limburg. Door het glooiende landschap waan je je toch al snel in het buitenland.

 

Wishlist Nederland

Ondanks dat op vakantie gaan er voorlopig niet inzit heb ik echt wel een paar plekken in mijn gedachten waar ik graag heen wil.

 

Nederland:

 • Kinderdijk: Hier is mijn manlief volgens mij nog nooit geweest. Dat moet je al Hollander toch een keer gezien hebben.
 • De Keukenhof: Ik vind het belachelijk dat ik daar nog nooit geweest ben. Misschien dat ik het voorjaar van 2018 maar eens aangrijp.
 • Het strand: Daar zijn Levi en Lisa nog nooit geweest. Alleen zou ik dat het liefste op een waddeneiland doen. Daar is het vaak wat rustiger!

Natuurlijk zijn er nog veel meer plekken waar ik graag heen zou willen zoals musea et cetera. Maar daar zijn de kleintjes toch nog echt te klein voor. Die doe ik daar, ondanks dat je ook musea voor de kleintjes hebt, nu nog geen plezier mee.

 

Wishlist buitenland:

 • Cruisetocht: Ik zou graag een cruisetocht maken door Scandinavië. Waarom een cruisetocht? Omdat ik graag een keer een cruise wil maken en Scandinavië me sowieso erg mooi lijkt. Per auto zou ik er trouwens ook heel erg blij van worden.
 • IJsland: Vraag je je af waarom ik daar graag naar toe zou willen? Google dan even op IJsland en bekijk een paar afbeeldingen. Als je van natuur houdt dan snap je me helemaal!
 • Zwitserland: Net zoals ik graag een keer een cruisetocht wil maken, wil ik ook graag eens een mooie treinreis maken. In het verleden zijn mijn opa en oma ook in Zwitserland met de trein geweest. Ik vond de foto’s geweldig, dat wil ik ook zien!
 • Mongolië: Waarschijnlijk zou dit een georganiseerde treinreis worden. Waarom? Tja, drie miljoen inwoners in een gigantisch land. Wat een rust moet daar heersen. Het lijkt me geweldig.

Maar goed, zoals ik al zei, we zijn geen reizigers. Al helemaal niet met kleine kinderen. Dromen mag, nee, moet je hebben. Zouden ze ooit uitkomen?

Waar zou jij graag heen willen?

About 
Moeder van drie prachtige kinderen, levensgenieter, fanatiek. Kan moeilijk stilzitten, is gek op ijs en chocola.

3 Comments

 1. Roelina

  13 januari 2018 - 00:54
  Reply

  Wat een aparte favorieten! IJsland intrigeert mij ook. De rest iets minder. Zwitserland is een aanrader. het is een prachtig (duur, dat wel) land en de trein is daar een geoliede machine, goed geregeld dus.

 2. Anita Willems

  12 januari 2018 - 08:59
  Reply

  Plannen maken is een groot deel van de pret.
  Jarenlang had ik geen zin in ingewikkelde vakanties, of vliegreizen. Rust! Dat wilde ik. Maar langzamerhand komt er weer een verlangen om naar de plekken te gaan waar man en ik vroeger kwamen. De westkust van Amerika bijvoorbeeld.
  Maar ik heb nog niet zoveel zin om het voor te bereiden. Daarvoor zijn er dan weer teveel andere dingen die ook gedaan moeten worden.

 3. Sheila

  12 januari 2018 - 08:38
  Reply

  IJsland lijkt mij ook schitterend. Daar ga ik ook zeker nog eens heen. Voorlopig reis ik alleen telkens buiten Europa. Ik bewaar de Europa bestemmingen dus voor later. En dan staat deze zeker op mijn lijst. Net zoals de Scandinavische landen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *