Huismama

Mijn top 10 overbodige babyspullen die ik gekocht heb!

Je bent zwanger, tijd om de uitzet voor je baby bij elkaar te sprokkelen. Twee kruiken, een bedje of een wiegje en nog veel meer spullen die op de baby uitzetlijst staan. Naast heel veel nuttige spullen staan er toch ook, in mijn ogen, overbodige artikelen tussen. Dit is mijn top 10 overbodige babyspullen.

Tijdens je zwangerschap komt er ontzettend veel op je af. Je hormonen draaien overuren waardoor je vaak enorm gevoelig bent. Ook ben je vaak makkelijk beïnvloedbaar. Wanneer je dan de babyuitzetlijst onder ogen krijgt ben je geneigd om alles te kopen wat los en vast zit. En nee, je hebt écht niet alles nodig wat er op die lijst staat.

 

#1. Hydrofiele washandjes:

Hydrofiele washandjes mogen ze wat mij betreft per direct van de lijst halen. Hoe vies wordt een baby nou helemaal? Je baby kun je prima met je handen wassen.

 

#2. Babybadje:

De hydrofiele washandjes brengen me direct bij het babybadje. Tijdens mijn kraamtijd van Levi kreeg ik van mijn moeder een shower glove. Vooral mijn manlief heeft veel plezier gehad van deze douche handschoen. Bespaar jezelf enorm veel tijd en gedoe en maak het jezelf zo gemakkelijk mogelijk: spring met je baby onder de douche. Twee vliegen in één klap, want huid-op-huid contact is ook nog eens erg goed voor je baby.

 

#3. Badcapes:

Als je partner dan toch met je baby doucht dan kun je je baby net zo goed van hem aanpakken in een lekker warme handdoek. Ik kocht zelf twee exemplaren die al vrij snel aan de te kleine kant waren. Voor de geboorte van Lisa kreeg ik van mijn moeder trouwens een grotere badcape. Daar heb ik wel plezier van gehad.   

 

#4. Verschillende soppen en smeerseltjes:

Nou ja, kijk bij #1: hoe vies wordt je baby nou eigenlijk? Het enige wat ik veel gebruikt heb is kokosolie. Goed voor het huidje en zonder toevoegingen.

 

#5. Spuugdoekjes:

Spuugdoekjes staan voor mij op een goede tweede plek. Spuugt je baby? Dan heb je meer aan een hydrofiel luier dan aan een klein spuugdoekje! Hydrofiel luiers waren hier trouwens niet aan te slepen. Ik gebruik ze nog steeds met veel plezier.

 

#6. Wegwerp producten:

Dan doel ik vooral op wegwerp zoogcompressen. Gaandeweg mijn borstvoedingsperiode ging ik zelf op onderzoek uit en schafte ik wasbare zoogcompressen aan. In combinatie met de “deurbel techniek” werken die wat mij betreft uitstekend.

Daarnaast vind ik dat wasbare luiers meer gepromoot moeten worden. Tijdens mijn zwangerschap heb ik me daar eigenlijk helemaal niet mee bezig gehouden, maar sinds ik blog weet ik dat er veel leuke, goede wasbare luiers zijn. Mocht er nog een kindje komen dan ga ik wasbare luiers zeker een kans geven.

 

#7. Een starterskit van Avent:

Jawel, in Duitsland vond ik voor een habbekrats een complete starterskit van Avent. Inclusief handkolf, magnetron sterilisator, speentjes en flesjes. De handkolf en een flesje heb ik nog geprobeerd toen de borstvoeding voor Levi leek terug te lopen. Verder heb ik er niks van gebruikt. Al kostte de starterskit niet de wereld, toch zonde van het geld. Nu geef ik Lisa ook alweer anderhalf jaar borstvoeding!

 

#8. Draagzak:

Toen Johan een baby was had ik een draagzak. Ik heb hem met veel plezier gebruikt. We kochten er dus voor Levi ook één, gelukkig voor de helft van de prijs. Levi bleek al snel pertinent niet in een ledikantje te willen slapen en bracht zijn middagdutjes op mijn buik door. Toen heb ik een draagdoek gekocht, dat was voor ons allebei vele malen comfortabeler.

 

#9. Ledikantje:

Zelfde laken een pak als de draagzak. Levi sliep pertinent niet in een ledikantje. En nog steeds slapen zowel Levi als Lisa bij ons in bed. De co-sleeper die ik kocht om iets meer ruimte te hebben in bed is ook meer niet dan wel gebruikt trouwens.

 

#10. Box:

Ook de box wilde ik al snel in huis hebben. Want dat is handig. Nou, onze kinderen hebben er amper in gezeten. De keren dat Lisa erin zat zijn op één hand te tellen. Hij is overigens wel heel handig voor (of eigenlijk tegen) al het rondslingerende speelgoed. De box kocht ik trouwens ook voor een habbekrats in een dorp verderop.

Dit is mijn top 10 overbodige babyspullen. Wat is het meest overbodige wat jij gekocht hebt?

 

About 
Moeder van drie prachtige kinderen, levensgenieter, fanatiek. Kan moeilijk stilzitten, is gek op ijs en chocola.

4 Comments

 1. Roelina

  14 januari 2018 - 19:23
  Reply

  Absoluut de spuugdoekjes! Veel te klein voor die stortvloed aan spuug. Behalve de draagzak heb ik al het andere overigens wel met veel plezier gebruikt. Het badje vond ik juist heel leuk. Douchen met glibberige baby vond ik niet wat.

  • Gera

   14 januari 2018 - 19:27
   Reply

   Echt hè! Ik snap niet dat ze het aantal hydrofielluiers niet verdubbelen. Past veel meer in!
   Douchen met een glibberige baby is inderdaad niks, maar het mooie van die baby shower glove is dat je baby daardoor niet wegglibbert.

 2. Morgaine

  13 januari 2018 - 18:48
  Reply

  Nou ja, nr. 2, 3, 6, 8 en 10, heb ik juist heel veel gebruikt! Ik kon niet zonder, de nummer 1 begrijp ik, die bestonden in mijn tijd nog niet…

  En zo zie je maar weer, jouw top 10 van nutteloos, kan voor anderen juist een must have zijn… iedereen doet het op zijn eigen wijze.

  Oh ja, in april word ik oma 😉

  X

  • Gera

   13 januari 2018 - 19:08
   Reply

   Haha, helemaal eens! Daarom is het ook mijn top 10 😉. Wat spannend dat je oma wordt!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *