Huismama

Snelle Mexicaanse bonenschotel

Peulvruchten zijn gezond en worden tegenwoordig eigenlijk te weinig gegeten. De bereiding van mijn favoriete chili con carne neemt nogal wat tijd in beslag: er is veel schil-en snijwerk nodig en hij heeft een lange suddertijd. Ik bedacht daarom een goed alternatief en die staat de laatste paar weken wekelijks op het menu en nog verveeld hij niet. Hoe maak je deze snelle Mexicaanse bonenschotel? En minstens zo belangrijk: hoe serveer ik hem?

Benodigdheden

  • 500 gram gehakt
  • 2 teentjes knoflook gehakt
  • 1 (grote) gesnipperde ui
  • 1 paprika in blokjes
  • 1 blik kidneybonen
  • 1 blikje mais (200 gram)
  • 2 tomaten in blokjes
  • Zout
  • Peper
  • 1 theelepel Chilipoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel kaneelpoeder

Bereidingswijze

  • Bak het gehakt rul en bruin.
  • Voeg ui, knoflook en paprika toe en laat dit even bakken.
  • Voeg na een minuut of 5 de kidneybonen, mais en de in blokjes gesneden tomaten toe en warm dit even goed door.
  • Breng op smaak met zout, peper, chilipoeder, komijnpoeder en kaneelpoeder.

Serveren

Zie je wel, een kind kan de was doen! Dit heerlijke gerecht is in een handomdraai klaar. Nu is het tijd om het te serveren. Meestal serveer ik het de eerste dag met wraps. De benodigdheden hiervoor zijn:

  • 1 pak wraps
  • Beetje gekookte rijst (optioneel)
  • Sla fijngesneden
  • 2 geprakte avocado’s
  • Yoghurt
  • Beetje geraspte kaas
  • Snelle Mexicaanse bonenschotel

De rijst is zoals gezegd optioneel. Meestal maak ik een beetje rijst klaar voor Levi en Lisa, omdat ze eerst niet zo van wraps hielden. Je kunt de wraps dan ook prima zonder rijst vullen!

  • Pak een wrap en smeer er een beetje geprakte avocado op.
  • Daarna een beetje yoghurt.
  • Beetje rijst en snelle Mexicaanse bonenschotel in het midden.
  • Maak het af met een beetje geraspte kaas en sla.
  • Oprollen/vouwen en eet smakelijk!

Restjes serveren

Heb je nog wat van die heerlijke snelle Mexicaanse bonenschotel over? Niet getreurd, de tweede dag is hij namelijk net zo lekker! De tweede dag kun je hem prima eten met alleen rijst en salade. Of met tortillachips en sla. Als je het mij vraagt moet het altijd wel afgemaakt worden met avocado en een beetje yoghurt. Om je vingers bij op te eten!

 

 

About 

Moeder van drie prachtige kinderen, levensgenieter, fanatiek. Kan moeilijk stilzitten, is gek op ijs en chocola.

0 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *