Huismama

Mijn persoonlijke doelen voor 2018!

Vorige week heb ik je al verklapt dat ik geen goede voornemens heb. Nou ja, eentje dan. Maar ik werk wel graag met doelen, mits ze een beetje haalbaar zijn. Anders raak ik mijn motivatie al snel kwijt! Maar wat zijn mijn persoonlijke doelen voor 2018?

Naast persoonlijke doelen voor 2018 heb ik uiteraard ook blogdoelen en bedrijfsdoelen voor mezelf opgesteld. Die zal ik natuurlijk de aankomende weken ook met je gaan delen!

Mijn persoonlijke doelen voor 2018:

 

Balans

Alles draait om balans. Iets wat uit balans is functioneert nou eenmaal niet naar behoren. Wil ik hiermee zeggen dat ik op dit moment niet naar behoren functioneer? Nou, soms is het ook voor mij een beetje teveel om allemaal te behappen en ik weet dat er veel meer in me zit dan dat er nu uitkomt. En zeker met de verhuisplannen die we in 2018 eindelijk kunnen gaan realiseren zal ik echt op zoek moeten naar een hele goede balans. Over onze verhuisplannen kan ik je op dit moment helaas nog niet zo veel over verklappen. Zodra het een en ander duidelijk is, ook voor onszelf, dan zal ik het van de daken schreeuwen!

In 2018 zal ik dus even goed moeten gaan kijken hoe ik al die ballen die ik in de lucht heb ook echt hoog ga houden! Om eerlijk te zijn heb ik nog geen idee hoe ik dat allemaal ga doen. Het enige wat ik wel zeker weet is dat ik dus moet zorgen voor een goede balans tussen werken en ontspanning. En als ik dan vervolgens mijn ontspanning inplan, mezelf daar dan ook aan hou! Dat wordt wel een uitdaging. Maar sinds mijn laptop ter operatie was zie ik al een beetje voor me hoe ik het met het schrijven van mijn blogs ga doen.

Genieten

Een apart doel voor genieten? Jazeker. Soms is mijn to-do list zo enorm lang dat ik vergeet om bewust van alles te genieten. Vooral van de kleintjes. Levi wordt bijvoorbeeld in februari alweer drie jaar! Dat betekent dat hij nog maar een jaartje thuis is voor hij naar de basisschool gaat. Ik moet er nog even over nadenken hoe, maar ik wil er echt een heuglijk jaar van maken. En ervan genieten met volle teugen!

Sowieso geniet ik enorm van mijn leven. Ik ben blij met hoe mijn leven er op dit moment uitziet. Natuurlijk is het niet alleen maar koek en ei, maar toch ben ik een grote bofkont. En daar mag ik ook wel wat meer bewust van genieten. 

Afvallen

Uhm ja. Afvallen staat er net als vorig jaar toch tussen. Ook voor 2018 is afvallen een doel. Ik ben in 2017 zonder er echt moeite voor te doen zo’n 5 kilo kwijtgeraakt. Ach, dat hoop ik in 2018, met diezelfde (zeker niet met meer) inspanning, weer te bereiken. Maar goed, eten en genieten hangt voor mij wel een beetje samen, dus ook hierin zal ik moeten zoeken naar de juiste balans. Zo, is het kringetje toch mooi rond!

Meer boeken lezen

Het afgelopen jaar heb ik geen enkel boek gelezen. Geen één! Lezen is natuurlijk wel een van mijn dagelijkse bezigheden, maar de laatste keer dat ik een boek uit heb gelezen was voor ik mijn blog begon. Ruim een jaar geleden dus! Tijd voor verandering, tijd om het lezen van een boek in te plannen.

Dit zijn mijn grootste persoonlijke doelen voor 2018. Opvallend vind ik wel dat de meeste doelen met planning te maken hebben. Ik ben benieuwd hoe ik het ervan af ga brengen! 

 

About 

Moeder van drie prachtige kinderen, levensgenieter, fanatiek. Kan moeilijk stilzitten, is gek op ijs en chocola.

3 Comments

 1. Melanie

  28 november 2017 - 07:10
  Reply

  Balans vinden. Tja blijft een lastig iets. Me time heb ik ook nagenoeg nooit. Boeken lezen. In mijn hoofd heb ikber al 20 gelezen. Praktijk blijven ze onaangeraakt in de kast. Kom er gewoon niet aan toe. Succes met je doelen.

 2. Sylvia

  27 november 2017 - 18:17
  Reply

  Ik wil meer balans vinden tussen het online en offline leven. Meer van het leven genieten heeft daar ook mee te maken. Daarnaast ook weer lekker boeken lezen en wellicht nog een leuke cursus.

  • Gera

   27 november 2017 - 18:26
   Reply

   Heel herkenbaar! Leuk dat je op zoek gaat naar een cursus. Ik ben benieuwd welke het wordt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *