Huismama

Onze feestdagen met de griep…

Ja ik weet het. Vandaag is het vier januari. Maar dit artikel schrijf ik op 30 december terwijl ik een heel zieke Lisa op schoot heb. Als je me op Facebook volgt weet je het misschien al, maar onze feestdagen stonden in het teken van de griepepidemie…Hieronder het relaas van onze feestdagen met de griep:

Op zaterdag 23 december kreeg Levi ineens last van ontstoken ogen. Zijn ogen waren roodomrand en in zijn oogjes zat wat hardnekkig pus. Toen hij ‘s avonds van ellende een keer wakker werd zaten zijn ogen helemaal dicht. Zo dik en zoveel prut…Ik wist niet zo goed wat ik ermee aan moest en besloot de huisartsenpost te bellen om te overleggen. Afijn, na heel veel vragen van de telefonist (triagist?) bleek dat ik langs mocht komen. Goh, dat had ik eigenlijk even niet aan zien komen. Rond 22.30 uur waren we aan de beurt en kregen we een oogzalfje voorgeschreven. Rond 23.15 uur waren we weer thuis.

 

Kerstavond

Levi kreeg naast zijn ontstoken oogjes ook nog koorts. Hij voelde zich duidelijk lamlendig en hoestte de longen uit zijn tengere lijfje. Terwijl we met zijn vieren aan het gourmetten waren lag Levi uitgeteld op de bank. Hij had totaal geen eetlust. Al draait het nu even helemaal niet om mij, ik had me deze avond toch iets anders voorgesteld…

 

Eerste kerstdag

Op eerste kerstdag zouden we naar mijn schoonouders gaan om de cadeautjes uit te pakken en gezellig wat te eten en te drinken. Helaas, we hebben Levi nog geprobeerd op te lappen met paracetamol, maar hij bleef zich zo beroerd voelen dat we uiteindelijk mijn schoonouders maar gevraagd hebben om naar ons toe te komen. Na een korte opleving door het uitpakken van de cadeautjes stortte Levi al snel weer in. Arm kind.

 

Tweede kerstdag

Tweede kerstdag zouden we voor een kerstlunch naar mijn ouders gaan. Gelukkig begon Levi weer een beetje op te knappen. Hij had nog wat verhoging, hoestte zich nog altijd de longetjes uit het vege lijf, maar begon wel weer wat meer energie te krijgen. Gelukkig, we konden toch naar de lunch. Al was het maar voor eventjes.

 

En nu Lisa ook nog…

De kerst is voorbij, op naar oud en nieuw. Hopelijk is er dan niemand ziek! Inmiddels bericht het nieuws dat Nederland in de ban is van een griepepidemie. Half Nederland bleek met kerst in bed te hebben gelegen. Vooral gezinnen met jonge kinderen. Hopelijk zouden we de dans verder ontspringen!

Natuurlijk niet. Na de kerst was het de beurt aan Lisa. Hoge koorts, geen eetlust en moe. Heel erg moe. Daarnaast gaf ze af en toe ook over…Gelukkig geef ik nog altijd borstvoeding. Dat is licht verteerbaar en lijkt op het moment het beste te vallen. Ik vind het allemaal maar niks dat ze zó ziek zijn. Ben het ook niet van ze gewend. Natuurlijk pikt Levi wel het een en ander mee van de peuterspeelzaal, maar zo ziek als van deze griep heb ik de kids nog niet meegemaakt.

 

Hoesten

Wat deze griep vooral zo vervelend maakt is het vreselijke hoesten. Omdat Levi zelfs nog in zijn slaap hoest, zich niet kan afsluiten voor de hoestprikkel, bel ik de huisarts. Ik leg het hele verhaal voor aan de assistente. Nadat ze heeft overlegd met de huisarts wordt mijn vermoeden bevestigd. Volgens de huisarts klinkt mijn verhaal als het eerder genoemde griepvirus. Het kan wel drie tot vier weken duren voor het hoesten weer stopt. Of ik een hoestdrank voor Levi wil hebben die de hoestprikkel onderdrukt? Graag, al was het alleen maar voor de nacht. Intussen loop ik er door al die gebroken nachten namelijk zelf ook bij als een zombie…

 

Oud en nieuw

Morgen is het dan oudejaarsdag. Eigenlijk zouden we (lees: ik) morgen oliebollen gaan bakken. Dat is onze vorig jaar in het leven geroepen traditie. Ik koop de bollen dit jaar wel weer bij de kraam. Hopelijk voelt Lisa zich morgen weer wat beter en kunnen we toch even naar de schuur om te kijken hoe Johan en manlief het vuurwerk afsteken. En ach, anders blijven de dames lekker thuis. Volgend jaar beter!

Ben jij de griepepidemie ontsprongen?

About 
Moeder van drie prachtige kinderen, levensgenieter, fanatiek. Kan moeilijk stilzitten, is gek op ijs en chocola.

4 Comments

 1. Petra

  5 januari 2018 - 19:55
  Reply

  Wij ook met kerst (en daarvoor en erna) met een ziek kindje gezeten, wat een hardnekkige griep is dit hè!
  Zelfs op tweede kerstdag nog bij de huisartsenpost geweest.

  Dat hoesten blijft ook bij ons thuis nog erg hangen.
  Beterschap! Hopen dat deze griep snel weg is en de kindjes niet meer zo ziek worden!

  • Gera

   11 januari 2018 - 14:37
   Reply

   Wat lief dat je een reactie hebt achtergelaten :). De griep is zeker heel erg hardnekkig! Er schijnen twee of drie varianten rond te gaan. Lisa heeft zelfs een dubbele oorontsteking gehad. Na antibiotica nu weer helemaal beter gelukkig!
   Hoe gaat het inmiddels met jouw kids?

 2. Roelina

  4 januari 2018 - 21:02
  Reply

  Vreselijk, ik zag het idd op FB. Hoop dat iedereen weer wat is opgeknapt? Hier vooral veel gehoest, maar geen bedlederige kindjes gelukkig. Er gaat hier het RSvirus de ronde, vooralsnog blijken mijn kids er tegen op gewassen te zijn. Maar gezien ze naar bijna dagelijks naar het KDV gaan, is het wachten op. Als het nog van belang is heel veel beterschap.

  • Gera

   4 januari 2018 - 21:07
   Reply

   Dank je wel! Lisa is vandaag helaas met antibiotica begonnen tegen een dubbele oorontsteking :(. Ik hoop dat jullie het RSvirus mislopen! Het hoesten en proesten is al vervelend genoeg…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *