Huismama

Feest met als thema: Onderwaterwereld

En dan wordt je puber uitgenodigd voor een feest. Het thema? Onderwaterwereld…Ik schoot lichtelijk in paniek, want wat trek je dan in vredesnaam aan?

Heb ik je weleens verteld dat Johan op waterscouting zit? Traditiegetrouw beginnen ze ieder jaar met een gethematiseerd nieuwjaarsfeest. Dit jaar was het thema: Onderwaterwereld. Natuurlijk is verkleden een must, maar wat trek je in vredesnaam aan? Ik had geen idee en Johan had geen haast. De woensdag voor het feest ondernam hij eindelijk actie en besloot hij zelf op onderzoek uit te gaan.

 

Haaienpak

Johan surfte een rondje op internet en besloot dat hij een haaienpak wilde hebben. Na eerst door mijn puber uitgelachen te zijn (“Mam, zo gebruikt echt niemand Google hoor. Alleen jij gaat zo uitgebreid op onderzoek uit!”) bestelde ik dan eindelijk het haaienpak. Ik hoopte maar dat het op tijd binnen zou zijn…

 

En?

Is het een hele grote verrassing als ik zeg dat het pak dus mooi niet op tijd binnen was? Nee hè, jij dacht het ook al…Maar goed, de zaterdag was inmiddels gearriveerd en Johan wist nog niet wat hij aan moest doen naar het feest. En nu? De raderen begonnen bij mijn manlief overuren te draaien. Ik zag het al als ik alleen maar naar hem keek. En hoppa, ineens kwam er een geniaal idee uitgerold. Wonderlijk hoe dat bij die man werkt.

Er werd wat geschaafd aan het plan tot er een pareltje overbleef. Johan zou met een soort aquarium op zijn hoofd naar het feest gaan! Hup, ik printte afbeeldingen uit van vissen die in een aquarium ronddobberden, Johan regelde een kartonnen doos en vervolgens sprongen alle mannen in de auto om een bouwhelm te kopen. De vissen werden op de doos geplakt, de helm werd in de doos getaped, duikbril om de nek en Johan was klaar voor het feest! Gelukkig hebben we de foto’s nog, anders had je nooit begrepen wat ik bedoel:

Onderwaterwereld

Een ster in fotograferen ben ik niet, maar je snapt de strekking nu tenminste! De duikbril om zijn nek moet je er zelf even bij denken.

 

Origineel

Om 21.15 uur vertrok manlief weer om het feestbeest op te halen. En je gelooft het nooit, maar Johan kwam zelfs thuis met de originaliteitsprijs! Wat een ontzette leuke afsluiting van een stressvolle dag.

Natuurlijk ontving ik op maandag een mail van de webshop waar ik het haaienpak had besteld. Het pak was helaas niet leverbaar, maar ze hoopten hem ergens aan het einde van de week binnen te krijgen. Uhm, tja. Ik heb de bestelling maar geannuleerd…

 

 

 

About 
Moeder van drie prachtige kinderen, levensgenieter, fanatiek. Kan moeilijk stilzitten, is gek op ijs en chocola.

2 Comments

 1. Deborah

  9 januari 2018 - 19:37
  Reply

  haha geweldig!! En zeker origineel. Maar goed dat er een foto bij zat want ik had een iets ander beeld voor mij.
  Gefeliciteerd met de originaliteitsprijs 🙂

 2. nicole orriens

  9 januari 2018 - 09:19
  Reply

  LOL. Geweldig dat hij nog een prijs won ook! Leuk hoor.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *