Huismama

Mijn ode aan zwangerschapskleding!

Vroeg of laat komt tijdens de zwangerschap het moment. Je past niet meer in je dagelijkse kleren…Tijd voor zwangerschapskleren. En als je het mij vraagt wordt zwangerschapskleding, ook wel positiekleding genaamd, zwaar ondergewaardeerd. Daarom vind ik het tijd voor een ode aan zwangerschapskleding!

Eerlijk is eerlijk. Tijdens mijn eerste zwangerschap heb ik geen zwangerschapskleding gekocht. Ik had er simpelweg het geld niet voor. Gelukkig was ik zwanger in de tijd dat hardcore nog echt leefde. Lang leve de trainingsbroeken! En hoewel ik het ergens wel jammer vond dat ik geen ‘speciale’ kleding droeg, heb ik het niet heel erg gemist ofzo.

 

Shoppen

Hoe anders was het toen ik zwanger werd van Levi. Al vanaf het moment dat ik een positieve zwangerschapstest in mijn handen hield kriebelde het om te gaan shoppen. Ik moest en zou dit keer geheel volgens het boekje zwangerschapskleding gaan dragen. Gewoon omdat het kon. En ook manlief was dolenthousiast, dus gingen we samen shoppen. Noppies zou het worden!

 

Nieuwe garderobe

Ja, het was zeker een duur grapje. Maar trots als een pauw met zeven staarten liep ik, gewapend met een compleet nieuwe garderobe, weer naar buiten. En hoewel het best wel duur was heb ik ontzettend veel plezier gehad van de kleding. Nou ja, gehad. Ik droeg de zwangerschapskleding vanaf een maand of twee en ook nu draag ik af en toe nog altijd mijn nette zwarte broek. En in de zomer draag ik ook nog met veel plezier een top of een ander vrij loszittend t-shirt. Het moet natuurlijk wel een beetje afkleden! Zwangerschapskleding mag dan dure kleding zijn, maar is, in mijn ervaring, kwalitatief erg goed. Enne, het zit gewoon zo lekker! Waarom dragen we niet gewoon altijd kleding die met ons meegroeit of -krimpt?

 

Oncomfortabele mode?

Wat dat betreft snap ik nooit zo goed wat wij vrouwen onszelf aandoen. Veel vrouwen dragen vaak schoenen met enorme hakken en de meeste mode? Zit toch vaak ook hoogst oncomfortabel. Zelf doe ik daar uiteraard niet aan mee. In ieder geval zo min mogelijk. Ik draag zelden iets wat me niet echt lekker zit. Of het moet voor een feestje zijn ofzo.

Kun jij een kledingstuk van een man verzinnen wat oncomfortabel zit? En vind jij zwangerschapskleding ook zo lekker zitten?

About 
Moeder van drie prachtige kinderen, levensgenieter, fanatiek. Kan moeilijk stilzitten, is gek op ijs en chocola.

0 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *