Huismama

De Mobiele telefoon tag!

Bij Christa kwam ik de Mobiele telefoon tag tegen. Oorspronkelijk werd de Mobiele telefoon tag bedacht door Sylvia van A Lovely Adventure. Ben je ook benieuwd welke apps ik op mijn telefoon heb staan? En zit ik aan mijn telefoon vastgeplakt of valt dat eigenlijk best wel mee?

Wanneer kocht/kreeg je je eerste telefoon en welke telefoon was dit?

Mijn eerste telefoon kreeg ik van mijn vader voor mijn verjaardag. Ik denk dat ik toen in de tweede klas zat. Het was een ontzettend leuk modelletje van Libertel. Tegenwoordig is dat natuurlijk Vodafone.

Hoeveel telefoons heb je inmiddels al versleten?

Volgens mij heb ik nu mijn zesde telefoon. Sowieso neem ik sinds ik een abonnement heb altijd een tweejarig abonnement. Loopt het abonnement af en is de telefoon in kwestie nog goed genoeg voor nog een aantal jaren trouwe dienst? Dan neem ik altijd sim only. Ik ben zuunig haha!

Ben je team Android of team Apple? Zou je ook bij het andere team kunnen horen?

Zonder twijfel team Android. Ik heb niks met Apple en ik betwijfel of ik ooit een Apple zou nemen.

Welke telefoon heb je op dit moment en hoelang heb je hem al?

Samsung Galaxy S3. Ja echt waar. Hij is redelijk antiek, maar hij doet de dingen die ik van hem vraag nog prima dus hij blijft nog wel even in functie!

Welke kleur heeft je telefoon?

Wit, maar dan vooral omdat manlief hetzelfde model in het zwart heeft. Maar goed, de zijne is tegenwoordig te herkennen aan een barst in het scherm…Dat is dan weer iets wat mij trouwens nog nooit overkomen is.

Heb je een abonnement of prepaid?

Zoals ik net al aangaf heb ik een abonnement. Eigenlijk moet ik weer even shoppen en een nieuw abonnement afsluiten. Misschien kan het nog wel een stukje goedkoper.

Wat is de hoogte van je abonnement of hoeveel geef je per maand uit als je prepaid hebt?

Zo goedkoop mogelijk! Volgens mij betaal ik ongeveer 15 euro per maand. Meestal zit ik op Wi-Fi en met de huistelefoon kan ik gratis bellen naar zowel vaste als mobiele nummers. Nu we het daarover hebben: ook dat abonnement is afgelopen, tijd om te shoppen!

Gebruik je telefoon accessoires? bijv hoesje, selfie-stick, extra lenzen, powerbank etc.

Nee, ik ben wat dat betreft een hele saaie telefoongebruiker. Ik wist niet eens dat je extra lenzen kon kopen? Nu ben ik wel nieuwsgierig waarom je die nodig zou kunnen hebben? En als ik toch aan het vragen ben: is zo’n selfie-stick écht handig? Welke accessoires gebruik jij eigenlijk en waarom?

Welke apps heb je allemaal op je telefoon staan en welke gebruik je het meest?

Buienradar – Gebruik ik regelmatig

ING – Gebruik ik veel

WhatsApp – Gebruik ik uiteraard veel

Gmail – Gebruik ik veel

You Tube – Gebruik ik zelf echt zelden, maar manlief gebruikt het soms als hij zijn telefoon weer eens in de auto heeft laten liggen

Instagram – Gebruik ik eigenlijk nog maar heel weinig

Toggl – Tijdregistratie voor mijn bedrijf. Deze hoop ik uiteraard steeds meer nodig te hebben!

Documenten – Gebruik ik voor het opzetten van blogs als ik onderweg ben of de laptop niet aan heb.

Pinterest – Gebruik ik weinig eigenlijk. Weinig tijd over laat ik maar zeggen.

Spannender dan dit wordt het niet. Facebook, Twitter etcetera heb ik bewust niet op mijn mobiel. Als ik dan de deur uit ben kan ik alles ook echt even loslaten.

Welk spel speel je altijd op je telefoon en hoe vaak speel je dit?

Niks meer. Erg prettig en bevrijdend moet ik zeggen.

Hoelang zit je globaal per dag op je telefoon?

Al met al toch wel een uurtje denk ik, maar dat komt met name door de mail.

Wat mis je aan of op je telefoon? (betere camera, extra simkaart, meer geheugen etc.)

Helemaal niks.

Maak je regelmatig een back-up van je bestanden?

Nooit. Ook weer zoiets waar ik nog nooit over na heb gedacht. Misschien toch verstandig om eens te overwegen.

Wat gaat er door je heen als je, je telefoon kwijt zou zijn of gestolen is?

Daar zou ik wel heel erg zenuwachtig van worden. Ik ben ooit één keer mijn telefoon een kwartier kwijt geweest (buiten ergens verloren) en dat kwartier leek wel een uur. Gelukkig lag hij nog in de schommel waar ik even daarvoor in had gelegen.

Zou je een dag / week / langer zonder je telefoon kunnen?

De laatste tijd kijken manlief en ik naar die programma’s op Discovery over mensen die in de wildernis leven. Het lijkt mij op zich een heel prettig leven. Daar zou een telefoon volgens mij alleen noodzakelijk zijn in noodgevallen. In de praktijk zou ik waarschijnlijk enorm moeten wennen aan een leven zonder mobieltje…Hoe lang kun jij zonder?

Welke telefoon staat er op je verlanglijstje?

Het zal geen verrassing voor je zijn dat ik geen verlanglijstje heb.

Neem je je telefoon mee naar de wc?

Sinds ik mijn tablet heb neem ik die mee haha! Maar ook niet altijd hoor, alleen bij de grote boodschap. Zo, weet je dat ook weer…

Dit was mijn versie van de Mobiele telefoon tag alweer. Wil je hem overnemen? Vergeet dan niet Sylvia van A Lovely Adventure te vermelden als bedenker van de Mobiele telefoon tag!

 

 

Tagged in:
About 

Moeder van drie prachtige kinderen, levensgenieter, fanatiek. Kan moeilijk stilzitten, is gek op ijs en chocola.

6 Comments

 1. marianne

  16 oktober 2017 - 23:10
  Reply

  Leuk! Ik heb hem over genomen van je! Ik zal hem van de week op mijn blog posten en jullie vernoemen!

  • Gera

   17 oktober 2017 - 06:00
   Reply

   Wat leuk om te horen! Dank je wel!

 2. Sylvia

  3 oktober 2017 - 21:10
  Reply

  Superleuk ingevuld! Hihi je tablet meenemen naar het toilet. En heerlijk hè geen spelletjes meer spelen op je telefoon.

  • Gera

   8 oktober 2017 - 14:29
   Reply

   Thanks! Tja, mijn tablet kan nu eenmaal meer dan mijn telefoon 😂

 3. Roelina

  3 oktober 2017 - 15:11
  Reply

  Haha, leuk! Ik vind jouw antwoorden gek genoeg niet verrassend. (Grappig hoe je iemand denkt te kennen alleen door haar blogs te lezen :))

  • Gera

   8 oktober 2017 - 10:59
   Reply

   Haha, ik vind dat echt een heel groot compliment. Ik wil me in mijn artikelen namelijk niet anders voordoen dan ik ben. Fijn dat dat lukt!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *