Huismama

Mijn blogdoelen voor 2018!

Naast persoonlijke doelen heb ik ook blogdoelen voor 2018 opgesteld. Wat wil ik bereiken met mijn blog?

Doelen zorgen voor focus. Je hebt iets om naartoe te werken op de lange termijn. Behaal je je gestelde doelen niet dan kan dat natuurlijk wel een hard gelag zijn! Aan de andere kant kun je dan wel gericht kijken naar dingen die je eventueel kunt veranderen en/of verbeteren om alsnog je gestelde doelen te bereiken.

Mijn blogdoelen voor 2018:

 

#1 2000 unieke bezoekers per maand

Want nee, die heb ik nu helaas nog niet. In het begin van 2017 raakte de klad in het promoten van mijn blog. Het gevolg hiervan was dat mijn bezoekers halveerden! In november bereikte ik eindelijk weer hetzelfde niveau als ik in april 2017 had. Ik ging weer over de 1000 unieke bezoekers! Sluit ik het jaar toch lekker af en durf ik wel op 2000 unieke bezoekers in 2018 te hopen!

Om de 2000 unieke bezoekers te bereiken ben ik achter de schermen druk bezig met het optimaliseren van mijn blog. Zo wordt oude content (deels) herschreven met de SEO-kennis die ik nu heb en ben ik aan het snijden in het aantal categorieën en tags. Hierdoor hoop ik nog beter opgepikt te worden door de zoekmachines! 

#2 Verhogen PA / DA / Trust Ratio

Hoe hoger je Page Authority (PA) en Domain Authority (DA) zijn, hoe liever bedrijven met je samen willen werken. En al gaan die cijfers de goede kant op, hoe hoger ze zijn, hoe blijer ik ben.

Daarnaast wordt er ook steeds vaker gekeken naar je Trust Ratio, maar daar moet ik echt nog heel veel over leren! Ook een mooi doel voor 2018 dus. 

#3 Social media

Tja, social media is voor mij toch echt wel een dingetje. Op Facebook blijven de volgers een beetje teveel achter naar mijn zin. Aan de ene kant vind ik dat heel erg jammer, want het hebben van veel volgers voelt toch een beetje als waardering. Aan de andere kant: ik hou gewoon niet zo van social media. Ik weet ook niet zo goed hoe ik het aan moet pakken, heb er niet echt plezier in. Dat is ook een van de redenen dat ik een samenwerking aangegaan ben met Time4More. Zij is goed met online marketing!

Toch hoop ik aan het einde van 2018 op het volgende aantal volgers:

Facebook: 200

Pinterest: 200

Twitter: 500

Instagram vind ik af en toe wel geinig, maar doe ik eigenlijk weinig mee.

#4 Winactie organiseren

Goed, wat natuurlijk heel goed bij zou kunnen dragen aan meer volgers op social media is het organiseren van een winactie. Daarom heb ik mezelf als doel gesteld om ergens in 2018  een winactie op te gaan zetten. Al is het alleen maar om te ervaren hoe dat in zijn werk gaat. Daarnaast moet het product me zelf ook enorm aanspreken, ik wil geen rommel weggeven! Ik hou je op de hoogte.

#5 Structuur

Een van mijn persoonlijke doelen is het zorgen voor meer balans. Daarom is het echt enorm belangrijk voor mij om meer structuur aan te brengen in het bloggen. De ene dag zal ik waarschijnlijk schrijven, schrijven, schrijven om ze de volgende dag in te plannen en andere werkzaamheden te doen.

Verder probeer ik een jaarplanning te maken, maar dat is nog knap lastig! Gebrek aan inspiratie heb ik overigens niet. Ik schrijf nu in mijn agenda bij elke dag een topic om over te schrijven. Het is wel fijn als je in je agenda kijkt en je ziet over welk onderwerp je die dag schrijft. Alleen gooi ik tot nu toe nog steeds alles om!

#6 Meer vrije tijd en ontspanning

Nog een persoonlijk doel is genieten. Als het me lukt om meer structuur aan te brengen in het bloggen en ik misschien zelfs wel vooruit weet te werken, dan zou ik zelfs zomaar eens een weekend vrij kunnen hebben! Dat is namelijk ook al een poos geleden…Daarom mijn doel voor 2018: weekenden vrij houden en genieten!

#7 Langdurige samenwerking

Voor 2018 hoop ik op minimaal één langdurige samenwerking in plaats van een eenmalige. Want hoe fijn is het als je samen een klik hebt en weet wat de wederzijdse verwachtingen zijn. Volgens mij ga ik dit doel zeker halen!

 

Dit zijn mijn blogdoelen voor 2018. Zeven stuks in totaal. Ik hoop ze allemaal halverwege 2018 omhoog te mogen bijstellen!

Heb jij jouw blogdoelen voor 2018 al opgeschreven? Ik ben benieuwd naar jouw aanpak, dus voel je vrij om je link dan in de comments te droppen!

 

About 

Moeder van drie prachtige kinderen, levensgenieter, fanatiek. Kan moeilijk stilzitten, is gek op ijs en chocola.

1 Comment

  1. Roelina

    5 december 2017 - 11:58
    Reply

    Mooie doelen Gera, ik doe met je mee! Mijn doel voor 2018 is meer leren over optimalisatie en analytics. Bedrijfsmatig maar dus ook privé. Wij gaan ervoor. 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *