Huismama

Lasagne zonder pakje, heel eenvoudig!

Vroeger aten we minstens één keer in de week lasagne. Ik ben er namelijk gek op! Maar sinds we weer kleine kinderen in huis hebben probeer ik pakjes en zakjes zoveel mogelijk te mijden, want daarin zit ontzettend veel zout. Maar het enige recept van lasagne dat ik in mijn bezit had, was nogal bewerkelijk. Ik maakte het dan ook nooit…Dat moest toch eenvoudiger kunnen? Dat klopt, het kan zeker eenvoudiger. En nog lekkerder ook! Je moet alleen even weten hoe. Heb jij even geluk, nadat je dit gelezen hebt, kun je zelf ook een heerlijke lasagne zonder pakje maken! Ter inspiratie gebruikte ik een recept van Karin Luiten die ik naar eigen smaak heb aangepast.

Benodigdheden voor 4 à 5 personen

  • 1 pak lasagnebladen
  • 1 pakje gezeefde tomaten
  • 200 gram geraspte kaas
  • 250 gram ricotta
  • 1 ei
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook gehakt
  • 500 gram gehakt (mag ook meer of minder naar eigen inzicht!)
  • 250 gram (kastanje)champignons
  • 2 tomaten in stukjes
  • 1 eetlepel oregano
  • peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

  • Bak in een hapjespan het gehakt bruin en rul.
  • Voeg de gesnipperde ui, de gehakte knoflook en in plakjes gesneden champignons toe en bak even mee.
  • Na ongeveer twee minuten voeg je het pakje gezeefde tomaten en de gesneden tomaten toe.
  • Voeg de oregano en peper en zout naar smaak toe.
  • Laat het geheel even een minuut of tien goed doorkoken. Vet in de tussentijd een ovenschaal in.
  • Maak de gedroogde lasagnebladen nat onder de kraan. Bedek de bodem van de ingevette ovenschaal met lasagnebladen, doe hierop een laagje saus plus wat geraspte kaas. Dan weer lasagnebladen, saus, kaas enz…Eindig bovenop met lasagnebladen.
  • Klop in een kom het ei los en meng met de ricotta en peper en zout, tot een gladde saus ontstaat. Verdeel dit over de bovenkant en bestrooi het met de rest van de geraspte kaas.
  • Laat het nu minstens 15 minuten staan zodat de lasagnebladen het vocht goed op kunnen nemen.
  • Bak de lasagne een half uur op 200 °C tot de bovenkant gekleurd is.

Je kunt naar hartenlust variëren met het toevoegen van groenten naar smaak. Tip: lekker met een frisse salade.

Eet smakelijk!

PS: natuurlijk was de lasagne al op voor ik eraan dacht om een foto te maken. Deze hou je dus nog van me te goed…

About 

Moeder van drie prachtige kinderen, levensgenieter, fanatiek. Kan moeilijk stilzitten, is gek op ijs en chocola.

8 Comments

  1. Irene

    9 juni 2017 - 12:13
    Reply

    Wat een lekker recept! Ik maak nooit lasagne, eigenlijk om dezelfde reden. Ik wil ook niet coninue pakjes enzo gebruiken.

    • Gera

      12 juni 2017 - 11:59
      Reply

      Er is nu geen reden meer om lasagneloos door het leven te gaan Irene!

  2. Stefanie

    9 juni 2017 - 11:35
    Reply

    Ik maak meestal lasagne van een pakje. Maar dit recept ziet er makkelijk uit, ga ik zeker eens maken!

  3. Cynthia

    8 juni 2017 - 19:55
    Reply

    Ooohw, deze Bourgondiër krijgt trek. Ik geloof dat ik deze schotel aankomend weekend wel wil maken.. xxx

  4. Charel

    8 juni 2017 - 16:00
    Reply

    Wat een lekker recept! Ik heb nu een kant en klare in de koelkast! Niet zo goed, deze lijkt me heerlijk!

  5. Vlijtig Liesje

    8 juni 2017 - 11:54
    Reply

    Fijn zo’n recept, want tot dusver kon ik lasagne alleen maar maken met zo’n Knorr pak. Schaam!

  6. Roelina

    8 juni 2017 - 11:01
    Reply

    hoppa, hier kan ik wat mee! ik ben ook gek op lasagna maar niet uit een pakje idd. Ik ga je recept zeker een keer proberen.

  7. Wendy

    7 juni 2017 - 21:44
    Reply

    Mmm lekker ik maak ook altijd zelf lasagna, echt veel lekkerder. Ik doe er nog prei, winterpeen en paprika bij en omdat mijn zoontje geen koemelk mag maak ik de saus iets dunner met water.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *