Huismama

Mijn laptop was ter operatie, wat een zegen!

Misschien vind je het een beetje een gekke opening voor een blogger. Maar echt waar, mijn laptop was ter operatie, wat een zegen!

Afgelopen zomer was Levi lekker met de watertafel aan het spelen. Met een schepje was hij heerlijk in het water aan het scheppen toen het plotseling gebeurde. Met een grote boog gooide hij zomaar een straal water, hoppa, achterover! Gelukkig miste hij mij én mijn laptop, maar het gooien met water bleek voor Levi een geweldige ontdekking te zijn. Hoe ik ook mopperde, hij wist niet meer van ophouden. Je voelt hem al aankomen, op een gegeven moment raakte hij de laptop wel degelijk…Ik was in alle staten, maar gelukkig leek de schade beperkt tot, nou ja, niks eigenlijk. Ik heb hem afgedroogd, aangezet en alles leek naar behoren te functioneren. Pfieuw!

Haperend toetsenbord

Tot ik ‘s avonds op Facebook wilde kijken. De F functioneerde niet meer naar behoren! Had ik weer…Een nadere inspectie leerde mij dat er nog een aantal toetsen niet meer goed functioneerden. Tja, als blogger is dat natuurlijk je ergste nachtmerrie! En eigenwijs als ik ben, of ik wilde er gewoon niet aan, maar ik weigerde de schuld bij het water te leggen. Het was vast iets anders…

Vervangend toetsenbord

De volgende dag ben ik toch maar naar een computerwinkel gegaan. Ik kon natuurlijk helemaal niks meer met mijn laptop…De expert hoopte dat het met een weekje drogen wel weer goed kwam. Zolang mocht ik een ander toetsenbord van hen lenen. Mocht het drogen niet helpen dan zouden we weer verder kijken. Ik hoopte met de beste man mee en verliet met laptop en extra toetsenbord het pand.

Hoop doet leven, maar het laten drogen hielp helaas helemaal niets. Dat betekende dat mijn laptop toch onder het mes moest. Ik zou hem dus een paar dagen -misschien zelfs wel een hele week!- moeten missen! Oeps, slik…Ik kan toch zeker niet zolang zonder!

Het liet even op zich wachten…

Het liet even op zich wachten voor de operatie ingepland kon worden. Eerst was de reparateur op vakantie, toen moest er nog een extra foto gemaakt worden zodat ze het goede toetsenbord konden bestellen en toen zou het weer minimaal twee weken duren voordat het toetsenbord vanuit China zou arriveren.

Eigenlijk was ik er ondertussen al een beetje klaar mee. Mijn laptop deed het best met het externe toetsenbord, waar maakte ik me eigenlijk druk om? Tot afgelopen dinsdag de telefoon ging. Het was de computerwinkel met de vraag of ik mijn laptop aan het einde van de week, donderdag, zou kunnen missen. Slik. Nou ja, voor het goede doel dan maar hè…Het zat eraan te komen. Als het allemaal mee zat zou ik hem naar alle waarschijnlijkheid vrijdag of zaterdag alweer terug krijgen.

De laptop heeft welgeteld één nacht in de ziekenboeg doorgebracht. Vandaag mocht ik de patiënt alweer ophalen. En weet je dat ik eigenlijk niks anders kan zeggen dan dat het een zegen is geweest dat ik een hele dag zonder laptop heb gezeten?

Maar waarom dan?!

Omdat ik verplicht werd om ‘out of the box’ te denken. Normaal gesproken schrijf ik mijn blogs alleen maar op mijn laptop. En op mijn laptop word ik (blijkbaar) aan alle kanten afgeleid. Even dit, even dat en er is alweer een uur voorbij zonder dat ik iets noemenswaardigs heb gedaan!

Mijn laptop is amper 24 uur weggeweest en ik heb al vier concept blogs op mijn telefoon geschreven en drie blogs in steekwoorden in mijn notitieboek. Het is lang geleden dat ik zo enorm productief was. Ik ga hier dan ook zeker mee door!

About 

Moeder van drie prachtige kinderen, levensgenieter, fanatiek. Kan moeilijk stilzitten, is gek op ijs en chocola.

0 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *