Huismama

Hoera, Johan is 15 jaar!

Lieve Johan,

Deze brief komt een dag later online dan ik eigenlijk in gedachten had. Gisteren vierde je namelijk je vijftiende verjaardag! In plaats van te stressen om deze brief online te krijgen liet ik het maar los. Een gezellige en ontspannen verjaardag is immers zoveel belangrijker! Daarnaast heb ik de lat vorig jaar wel heel hoog gelegd voor mezelf. De brief die ik je vorig jaar schreef overtref ik namelijk niet zo snel meer. Maar dat is ook niet het belangrijkste. Ik wil gewoon even bewust stilstaan bij jouw verjaardag. Bewust in me opnemen wat voor prachtig mens jij bent en hoe je ieder jaar weer groeit. In alle opzichten.

Het afgelopen jaar is eigenlijk rustig voorbij gekabbeld. Tenminste, er zijn geen grote, schokkende dingen gebeurt!  De tijd daarentegen is wel voorbij gevlogen. Als los zand glipt dat door mijn vingers. Hoe harder ik het zand in mijn handen probeer te houden, hoe sneller het me ontglipt…Ken je dat gevoel? Nou ja, zo rustig 2017 voorbij is gekabbeld, zo spannend wordt 2018. We gaan namelijk verhuizen! Maar het hoe en wat is zelfs voor ons nog niet helemaal duidelijk. Dat zal je stiekem vast wel een beetje onrustig maken. Je autisme houdt van duidelijkheid. Toch hou je je aardig goed, zo fijn om te zien!

Eens even kijken, hoe gaat het op dit moment op school? Je zit inmiddels in 3 vwo. Wat ontzettend knap van je! Helaas heb je laatst wel een hele vervelende ervaring gehad. Tijdens de Duitse les werd je namelijk gepest. Je dacht het eerst zelf wel op te kunnen lossen, maar dat lukte helaas niet. Je kwam letterlijk ziek van ellende thuis…Gelukkig heeft de school het goed opgepakt en liet jij je niet gek maken. Het pesten is gelijk gestopt. Daar ben ik zo blij om, want pesten, dat verdient niemand en al helemaal mijn zoon niet!

Je cijfers daarentegen…Zijn niet allemaal even denderend. Vooral opa en oma worden daar erg onrustig van hahaha. Misschien wordt het toch tijd om mijn goede raad eens ter harte te nemen? Je kunt echt beter aan het begin van het schooljaar knallen zodat je aan het einde wat rustiger aan kan doen. Maar goed, je weet wat je doet. En anders wordt het een niveau lager, ook prima. Daar heb je uiteindelijk (misschien) jezelf mee. Ik kan je immers niet dwingen om te leren! Je zegt zelf dat het allemaal goed gaat komen. Vorig jaar is dat immers ook gelukt? De tijd zal het leren.

Lieffie, ik zou best een boek over afgelopen jaar willen schrijven, maar dat is niet nodig. Je bent zo goed op weg. Je bent geen lastige hangjongere, je bent altijd netjes gemanierd (vooral bij anderen, thuis kun je aardig knallen) en hard op weg om een zelfstandige jongeman te worden. Een jongeman die steeds minder goede raad van zijn mama nodig heeft.

Topper, ik ben zo ontzettend trots op je. Ga op deze manier door en je komt er wel!

Ik hou van je,

Veel liefs,

Mama

About 

Moeder van drie prachtige kinderen, levensgenieter, fanatiek. Kan moeilijk stilzitten, is gek op ijs en chocola.

5 Comments

 1. Anita Willems

  6 december 2017 - 06:59
  Reply

  Wat een lieve brief. Mooi om er even bij stil te staan. Nog van harte gefeliciteerd met je zoon.

 2. Roelina

  5 december 2017 - 10:56
  Reply

  Zo mooi! Nogmaals van harte! 15 jaar, een jonge man.

 3. nicole orriens

  5 december 2017 - 09:27
  Reply

  Nog gefeliciteerd met Johan! Hopelijk hebben jullie een fijne dag gehad!

 4. Clasina

  5 december 2017 - 08:58
  Reply

  Heel mooi en onwijs lief van je ❤️

 5. Famke

  4 december 2017 - 20:34
  Reply

  Mooi zeg, trotse mama!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *