Huismama

Hoera, Huismama is jarig!

Vandaag is voor mij een hele bijzondere dag. Een dag met een gouden randje: Huismama is jarig. Mijn blog bestaat alweer 1 jaar. Of bestaat hij pas 1 jaar? Daar ben ik nog niet helemaal over uit. Het jaar is in ieder geval omgevlogen en er is ontzettend veel gebeurd waar ik zo ongelooflijk trots op ben! Wat waren de hoogtepunten van het afgelopen jaar? En wat heb ik allemaal geleerd?

WordPress

Om daar maar gelijk mee te beginnen! Want al is het werken met WordPress vrij eenvoudig, je moet het wel allemaal even leren. Ik had een jaar geleden zelfs nog nooit van een plug-in gehoord! En weer een aantal maanden later ontdekte ik pas hoe je pagina’s aan je website toevoegd. Beter laat dan niet haha!

In mei ontwierp ik helemaal zelf de complete website voor mijn bedrijf Tekst & VA. Ondertussen ben ik ook aardig thuis in het schrijven van landingspagina’s en in het maken van menu’s in alle soorten en maten. Mocht je dan ook hulp nodig hebben bij het onderhouden van je website, meld het me gerust, dan bespreken we de mogelijkheden.

(SEO) Schrijven

De Nederlandse taal beheerste ik uiteraard al. Maar het schrijven van een blog is wel wat meer dan alleen maar taalbeheersing. Hoe maak je een blog op de juiste manier op? Hoe zorg je dat je ook gevonden wordt door de zoekmachines? Ik maak in mijn eigen artikelen bijvoorbeeld weinig gebruik van kopteksten. Dat is een keuze omdat ik het in mijn artikelen vaak niet prettig vind. Maar SEO technisch is het eigenlijk niet zo handig. Mocht het je interesse hebben dan kun je hier meer lezen over SEO.

Social media

What can I say? Tot ik mijn blog begon ging ik door het leven met alleen een Pinterest account. Het leven ging door, het leven was fijn. En toen kwam mijn blog…En met mijn blog meerdere social media kanalen. Nog meer om te leren, want hoe werkt het algoritme van Facebook, Twitter en Instagram? Heb je dat net een beetje onder de knie, gooien ze de boel weer om! Maar stiekem vind ik het ook allemaal wel heel interessant om te ontdekken. Alhoewel, met Instagram heb ik vrij weinig moet ik zeggen.

Afbeeldingen

Copyright. Need I say more? Je mag niet zomaar alle afbeeldingen gebruiken, op straffe van hele hoge boetes. Gelukkig heb ik deze les op tijd geleerd, want de boetes kunnen echt in de papieren lopen!

Naast copyright en rechtenvrije databanken heb ik nog veel meer geleerd. Want een goede foto maken is namelijk helemaal niet zo eenvoudig als het lijkt. Maar ook dit krijg ik al steeds beter onder de knie.

Reclame Code Commissie en Google

Want je wordt als blogger benaderd voor samenwerkingen met bedrijven. Dit dien je altijd te vermelden. Verder vindt Google het erg prettig als er een nofollow link gebruikt wordt. Een watte? Precies, ik heb het allemaal geleerd! En omdat ik nofollow links handmatig invoer heb ik ook nog het een en ander over HTML geleerd.

Opzetten van een bedrijf

Want in mei heb ik de stap genomen om mijn eigen bedrijf te beginnen. Wat begon als tekstbureau is al uitgebreid naar meerdere diensten en trainingen. Nou ja, één training staat momenteel online, de rest zit nog in mijn hoofd. Bij het opzetten van je bedrijf komt een hele hoop kijken. En ik heb dat gewoon allemaal zelf even gedaan. Alleen. Naast het opvoeden van mijn kinderen, het runnen van een huishouden en bloggen. Hoezo trots op mezelf? Ik loop nog net niet naast mijn schoenen!

Gastbloggen

In januari begon ik met gastbloggen voor Wendy en in februari voor Joyce. Hier heb ik ook enorm veel van geleerd. In mei ben ik gestopt met het bloggen voor Wendy, omdat ik het er niet bij kon doen. Het bloggen voor Joyce is ondertussen betaald werk geworden. Nee, ik wordt er nog niet direct rijk van, maar wel heel gelukkig!

Cursus Journalistiek

In mijn spaarzame vrije tijd werk ik ook nog aan mijn cursus Journalistiek. Ik heb hem al bijna af, maar de laatste loodjes wegen zoals altijd weer echt zo zwaar als lood…

Persoonlijk vind ik de lijst vrij indrukwekkend. Dan leert een mens toch heel wat in een jaar tijd! Allemaal mooie mijlpalen die mij nieuwsgierig maken naar oktober 2018. Hoe zal mijn leven er op dat moment uitzien?

Ik heb er bewust voor gekozen om geen overzicht te maken van de artikelen die het afgelopen jaar het meeste zijn gelezen. Of zou je dat juist wel willen weten? Let me know, dan schrijf ik hem alsnog!

About 

Moeder van drie prachtige kinderen, levensgenieter, fanatiek. Kan moeilijk stilzitten, is gek op ijs en chocola.

12 Comments

 1. Anita Willems

  17 oktober 2017 - 11:51
  Reply

  Wat kan er veel gebeuren in 1 jaar! Ik vind je lijst ook indrukwekkend. Een vliegende start zoals dat heet.
  Op naar nog veel meer prikkelende een opinierende stukken!

  • Gera

   26 oktober 2017 - 18:49
   Reply

   Dank je wel Anita voor dit prachtige compliment 😄

 2. Cynthia

  8 oktober 2017 - 19:24
  Reply

  Wauw, van harte. Wat heb je al veel bereikt!!

  • Gera

   8 oktober 2017 - 19:30
   Reply

   Haha, dank je wel! Ik ben niet zo’n afwachtende stilzitten, ik knal gelijk door naar mijn doel 😉.

 3. roelina

  4 oktober 2017 - 21:48
  Reply

  Nog maar een jaar? Jeetje, wat heb je dan al veel bereikt! Gefeliciteerd.

  • Gera

   8 oktober 2017 - 14:31
   Reply

   Pas een jaar ja. Heel raar, het voelt veel langer namelijk…

 4. Sylvia

  3 oktober 2017 - 21:31
  Reply

  Gefeliciteerd!! Prachtige mijlpalen. Ik hoop nog heel veel meer van je te mogen lezen.

  • Gera

   8 oktober 2017 - 14:30
   Reply

   Lief, dank je wel!

 5. Patricia

  3 oktober 2017 - 20:04
  Reply

  Gefeliciteerd met al deze mooie mijlpalen. Het is mooi om te zien dat je zo gepassioneerd kunt schrijven over je bedrijf. Ik kan mij er helemaal in vinden. Ik heb ook iets in mijn hoofd zitten en wil deze droom ook gaan verwezenlijken in de toekomst. Ga zo door Gera!!!

  • Gera

   8 oktober 2017 - 11:03
   Reply

   Dank je wel Patricia. Als ik je een tip mag geven: schrijf voor jezelf alvast een ondernemingsplan. Ik gebruikte die van de Rabobank. Op die manier weet je precies waar je op dit moment staat en welke stappen je moet nemen.

 6. Dewi

  3 oktober 2017 - 09:32
  Reply

  Van harte! Moet je eens zien wat het bloggen je heeft gebracht, mag je trots op zijn! X

  • Gera

   8 oktober 2017 - 10:56
   Reply

   Dank je wel! Er is het afgelopen jaar écht een heleboel gebeurt. En dat door een uit de hand gelopen hobby haha!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *