Huismama

De herfst is begonnen. Tijd voor de herfst tag!

Buiten waait wind en regen geselt de ramen. Ik brand ’s ochtends kaarsjes bij het ontbijt en doe ’s avonds de gordijnen weer lekker dicht. Wat hou ik van de herfst, zeker als ik lekker binnen mag blijven! Bmellow gaf deze feestelijke herfst tag door aan mij en ik vul hem met ontzettend veel plezier voor je in. 

Normaal gesproken zou ik ook nog braaf vermelden wie de oorspronkelijke bedenker van deze herfst tag is, maar dat is onbekend. Ben jij de bedenker? Geef me dan even een seintje.

Mijn favoriete ding aan de herfst?

Sommige mensen gruwen ervan dat de dagen korter worden, maar ik kan niet wachten en tel de dagen af tot de feestelijke decembermaand eindelijk begint. Want met het steeds korter worden van de dagen neemt de gezelligheid in huis ook toe.

Hoef ik nergens heen dan kan ik ook enorm genieten van een fijne herfststorm met heel veel regen!

Favoriete herfstdrankje?

Volgens mij geldt dit voor heel veel mensen, maar in de herfst en winter drink ik veel meer thee dan in de lente en zomer. En gaan we eens ergens wat drinken dan staat er standaard warme chocomelk mét slagroom op het menu!

Favoriete geurkaars?

Geurkaarsen brand ik eigenlijk nooit meer. Ik heb van die smeltende blokjes in mijn brandertje. Favoriete geur: cotton white, maar ook kaneel doet het hier goed.

Beste herfst lipstick?

Lippenstift gebruik ik echt nooit. Ik heb wel eens lipgloss gehad, maar dat gebruik ik vaker niet dan wel. Sinds ik het Zomerverwenpakket won gebruik ik weleens vaseline op mijn lippen.

Go-to moisturizer?

Van mijn schoonmoeder krijg ik soms heerlijke smeersels. Momenteel heb ik een body butter van Therme. De geur is Bulgarian Rose en ruikt echt heerlijk. Eigenlijk is smeren ook iets wat ik weinig doe.

Als de kinderen last hebben van een droge huid dan smeer ik daar het liefst kokosolie op. Mijn ervaring is dat dat het beste werkt voor de gevoelige droge huid.

Go-to oogschaduw kleur?

Bruin, in verschillende tinten. In een gekke bui doe ik weleens paars. Maar meestal draag ik niks.

Favoriete muziek?

Mijn muzieksmaak is heel divers en is niet echt afhankelijk van het seizoen. Eigenlijk luister ik alleen muziek als ik in de auto zit. Hier in huis worden vooral kinderliedjes gedraaid.

Favoriete herfstoutfit?

Mijn kleding is op het moment nog altijd een samengeraapt zooitje. Het liefst draag ik kleding en schoenen die makkelijk zitten. Modieus hoeft het voor mij niet te zijn. Dat is altijd al zo geweest.

Laatst kreeg ik van mijn vader een aantal fotoalbums waar ook een aantal oude schoolfoto’s bij zaten. Diegene die net even anders gekleed is dan de rest? Dat ben ik.

Autumn treat?

Met de kinderen naar buiten als het regent. Gewapend in regenkleding, compleet met paraplu. Springen in de regenplassen alsof we nooit anders hebben gedaan!

Favoriete plek?

Binnen op de bank met een dekentje, thee, lekkers binnen handbereik (toastjes, chocola, chips, om het even wat) en een feestelijk boek of gezellig televisieprogramma. Of gewoon lekker in bed als het waait/regent. Meestal ga ik pas veel te laat, zo zonde eigenlijk…

Buiten kom ik graag in het arboretum of het bos.

Heerlijk, ik ben na het invullen van deze herfst tag helemaal klaar voor de herfst! Hou je niet zo van de herfst? Of gaat het je allemaal te snel? Lees dan de zomer tag nog even! 

Tagged in:,
About 

Moeder van drie prachtige kinderen, levensgenieter, fanatiek. Kan moeilijk stilzitten, is gek op ijs en chocola.

10 Comments

 1. Patricia

  26 september 2017 - 08:06
  Reply

  Ik heb ‘m van je overgenomen😉👍

  • Gera

   26 september 2017 - 08:12
   Reply

   Oh wat leuk! Ik kom zo even buurten :D.

 2. Ilse van Kreanimo

  23 september 2017 - 16:30
  Reply

  Herfst is gezellig als het mooi weer is zoals vandaag.
  De wind en de regen vind ik niet zo tof!

  • Gera

   26 september 2017 - 08:13
   Reply

   Mooi weer is natuurlijk leuk, maar als ik nergens heen hoef mag het van nij tekeer gaan haha!

 3. Roelina

  16 september 2017 - 09:35
  Reply

  Ik kijk ook uit naar de decembermaand. Een vervelende bijkomstigheid. We worden hier snel verkouden en grieperig. Lang leve het kdv en de herfst

  • Gera

   18 september 2017 - 20:06
   Reply

   Gezellige maand hè, december! Wat vervelend dat jullie ook zo snel verkouden zijn. Dat zal hier nu ook wel gebeuren :(…

 4. Melanie

  16 september 2017 - 07:25
  Reply

  Wauw jij bent snel met de tag. Leuk om te lezen. Hier staan ook vaak kinderliedjes op.

  • Gera

   18 september 2017 - 20:05
   Reply

   Verklapt gelijk hoe ver ik vooruit werk ;). Met een peuter in huis ontkom je niet aan kinderliedjes hè?

 5. Patricia

  15 september 2017 - 23:07
  Reply

  Oeh ik vind de Herfst ook zo gezellig. Leuk dat je de vaseline gebruikt 😉. En die body butter van Therme heb ik ook, heerlijke geur.

  • Gera

   18 september 2017 - 20:04
   Reply

   Wat toevallig dat we dezelfde body butter hebben haha!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *