Huismama

Dubbele oorontsteking: Lisa aan de antibiotica

Na Levi kreeg Lisa de griep. Helaas zit ze nu wegens een dubbele oorontsteking aan de antibiotica…Hopelijk knapt ze nu snel op!

Afgelopen donderdag vertelde ik al dat onze feestdagen in het teken van de griep stond. Levi werd de zondag voor kerst goed ziek en op woensdag volgde Lisa…Toen ik die vrijdag toch maar even de huisarts belde om te overleggen vertelde de assistente dat het klonk alsof de kleintjes het heersende griepvirus te pakken hadden. Het hoesten zou wel drie tot vier weken aan kunnen houden!

 

Huisartsenpost?

Inmiddels had Lisa, met het weekend van oud en nieuw voor de deur, dus al twee dagen flinke koorts. Ook op zaterdag had ze nog koorts en stond ik in dubio: zou ik wel of niet de huisartsenpost bellen? Uiteindelijk koos ik ervoor om toch maar niet te bellen. Ze at en dronk weliswaar niet veel extra’s, maar dankzij de borstvoeding kreeg ze natuurlijk wel belangrijke vitamines en mineralen binnen. En wat voedingsstoffen. Lisa had immers de griep, wat zou de huisartsenpost extra voor ons kunnen doen?

 

Twijfel

Op oudejaarsdag knapte ze alweer wat op. De koorts nam af, ze kreeg weer wat energie en haar eetlust nam weer toe. Toch zat het me Nieuwjaarsdag niet helemaal lekker. Ik besloot toch de huisartsenpost te bellen. Maar terwijl ik in de wacht stond zat ik naar een meisje te kijken dat bomvol energie zat! En geen koorts meer had. Weer twijfelde ik. Maakte ik me niet gewoon onnodig ongerust? En dus hing ik op. Ik zag mezelf namelijk al met mijn stuiterbal bij de huisartsenpost zitten!

 

Pijn

Maar de donderdag kwam en ik was er ineens helemaal klaar mee. Dan zou ik maar voor zeurkous uitgemaakt worden. Het kon me niks meer schelen. Nee, Lisa had geen koorts meer, maar als ze hoestte deed het pijn. En ook al leek ze het niet benauwd te hebben, wat nou als het toch een longontsteking zou blijken te zijn? Dan zou ik het mezelf heel erg kwalijk nemen.

 

Dubbele oorontsteking

Gelukkig kon ik ‘s ochtends nog bij de dokter terecht. Ze luisterde naar de longen en hoorde niks bijzonders. Geen longontsteking dus! En toen keek ze in het ene oortje. Die was behoorlijk rood. En toen in het andere oortje. Ook rood…Mijn arme meisje bleek gewoon een dubbele oorontsteking te hebben! Als ik me de dubbele oorontsteking van Levi voor de geest haal dan moest ze toch behoorlijk wat pijn hebben gehad. Levi wilde toen namelijk helemaal niet meer eten, drinken en plat liggen. Maar Lisa liet nauwelijks blijken dat ze pijn had.

Nu ik weet dat Lisa last van haar oren heeft merk ik ook dat ze liever niet plat ligt. Op dit moment zit ze min of meer rechtop tegen me aan te slapen. Zo zielig…En al heeft niemand er wat aan, ik voel me best wel schuldig dat ik niet eerder naar de huisarts ben gegaan. Dat had haar misschien een hoop onnodige pijn gescheeld! Het enige wat ik nu kan doen is te hopen dat de dubbele oorontsteking snel geneest!

About 
Moeder van drie prachtige kinderen, levensgenieter, fanatiek. Kan moeilijk stilzitten, is gek op ijs en chocola.

4 Comments

 1. Yvonne

  6 januari 2018 - 12:48
  Reply

  Beterschap!

  • Gera

   6 januari 2018 - 13:27
   Reply

   Dank je wel!

 2. Christa

  6 januari 2018 - 08:50
  Reply

  Beterschap voor je meisje! Zo lastig als ze niet gewoon kunnen zeggen waar ze last van hebben. Neem jezelf niets kwalijk, je moeder voelsprieten hebben wel degelijk aangestaan, want je hield haar nauwlettend in de gaten.
  Alleen werd je af en toe misleidt door haar energieke gedrag. Kan gebeuren!!

  • Gera

   6 januari 2018 - 13:28
   Reply

   Bedankt Christa, je hebt gelijk. Ik hoef niet altijd zo streng voor mezelf te zijn. Mooi doel voor 2018 😉

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *