Huismama

Mijn Car Confession tag

Bij Christaschrijft kwam ik deze Car Confession tag tegen, oorspronkelijk bedacht door 2WMN. En zoals je weet ben ik gek op auto’s, dus kan ik natuurlijk niet achterblijven met het invullen van deze Car Confession tag! Daar komt ‘ie:

 • Heb je een auto?

Jazeker hebben wij een auto, namelijk een Ford Mondeo (20i-16V voor de geïnteresseerde) uit 2000. Eigenlijk willen we al een poosje een andere auto, maar ondanks zijn leeftijd is hij zo trouw als wat. Je weet ook niet wat je ervoor terug krijgt hè…

 • Waarom heb je een auto?

Sinds 2014 hebben we nog maar één auto. Die heeft mijn manlief nodig om op zijn werk te komen. Doordeweeks doen de kinderen en ik alles lopend of op de fiets. In het weekend doen we er de boodschappen mee en eerlijk? Ik ga al jaren niet meer met het openbaar vervoer!

 • Heb je al eens een botsing gemaakt? Wat gebeurde er en hoe liep het af?

Zelf heb ik gelukkig nog nooit een botsing gemaakt *klopt dit snel af op onbehandeld hout*. Er is wel eens in een langzaam rijdende file een vrachtwagen tegen mijn bumper aangereden toen ik uit de nachtdienst kwam. Ik had op dat moment de auto van mijn schoonouders mee, zal je altijd zien.

We -vrachtwagenchauffeur en ik- hebben netjes de formulieren ingevuld, de auto is naar het autoschadeherstelbedrijf geweest en de schade is gelukkig allemaal vergoed! Ik moet wel zeggen dat ik sindsdien echt panisch ben voor files. En af en toe ook enorm zeikerig als ik ernaast zit.

 • Heeft je auto een bijnaam?

Nee, echt niet. Ik zou niet weten waarom.

 • Heb je al eens een lekke band gehad? Hoe heb je het opgelost?

Gelukkig niet, dat lijkt me zoiets engs om mee te moeten maken! Ik heb ooit op de terugweg uit Oostenrijk gezien hoe een Audi een klapband kreeg en vol de vangrail inging.

Hoe ik het op zou lossen als ik een lekke band zou krijgen? Ik bel mijn manlief, die is automonteur en weet mij wel te vertellen wat ik op zo’n moment het beste kan doen.

 • In wat voor auto rijd je over tien jaar?

Dat zou ik echt niet weten. Onze Mondeo hebben we nu ook al bijna zes jaar. Ik ben er nooit zo’n voorstander van om alles maar klakkeloos te vernieuwen. En omdat mijn manlief op auto technisch gebied veel verstand van zaken heeft, heeft hij ook nog eens de doorslaggevende stem in deze.

 • Hoe vaak was je je auto?

Mijn manlief wast hem meestal op de zaak. Volgens mij wordt hij best weinig gewassen. Vanbinnen mogen we hem wel weer eens grondig aanpakken in ieder geval!

 • In welke auto reed je als je twintig jaar geleden leefde?

Het is nog geen twintig jaar geleden, maar ik heb al een aantal classics gereden. Bijvoorbeeld in een Opel C Kadett en mijn eerste eigen auto was een Golf 1. Beide auto’s waren trouwens ouderwets groen, echt heerlijk retro!

 • Welke van de drie kun je wel missen: airconditioning, automaat of vijf deuren?

Automaat, met kids is airco en vijf deuren wel erg prettig.

 • Automaat of versnelling?

Versnelling. Hoef ik denk ik niet uit te leggen toch?

 • Heb je wel eens gelift?

Nooit en dat ga ik ook echt niet doen ook. Ik zal ook nooit een lifter meenemen. Daar ben ik veel te schijterig voor.

 • Wat kun je het minst goed: achteruit rijden, helling proef of keren op de weg?

Als ik moet kiezen: achteruit rijden. Maar uiteindelijk kan ik het alle drie natuurlijk wel.

 • Hoe lang heb je je rijbewijs al?

Elf jaar. Vorig jaar heb ik afstand gedaan van ‘het roze papiertje’. Ik was één van de laatsten. Helaas mocht ik hem niet houden!

 • Wat is je droomauto?

Oeh…Dan denk ik toch dat ik voor een Subaru Impreza WRC ga. En dan vooral het type waar Collin McRae mee reed. Ach, eigenlijk zijn er een hoop (off road)rally auto’s die ik graag zou willen hebben. Voor erbij zou een Lamborghini dan wel weer leuk zijn.

 • Zing je wel eens in de auto?

Schaamteloos ja.

 • Waar luister je naar in de auto?

Dat wisselt nog wel eens. Vaak naar de radio, radio 10 of 538. Maar laatst hadden we lekker zo’n old skool CD erin van Dune.

 • Zou je de weg nog kunnen vinden met een ouderwetse wegenkaart?

Ja, sinds ik in de off road rally genavigeerd heb weet ik dat ik een heel eind kom!

Dit waren mijn antwoorden op de Car Confession tag. Ik ben benieuwd naar jouw Car Confession! Heb je hem al ingevuld? Voel je dan vrij om jouw link in de comments te droppen!

 

Tagged in:, ,
About 

Moeder van drie prachtige kinderen, levensgenieter, fanatiek. Kan moeilijk stilzitten, is gek op ijs en chocola.

2 Comments

 1. Roelina

  29 juli 2017 - 10:59
  Reply

  Haha leuk Gera! Vooral die cd van Dune 😉

  • Gera

   30 juli 2017 - 09:20
   Reply

   Hihi, dank je wel Roelina. Dacht wel dat die jouw goedkeuring zou hebben ;).

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *