Huismama

Blogdoelen 2017

Sinds ik mijn bedrijf heb opgericht is het bloggen er een beetje bij ingeschoten. Dit heeft er voor gezorgd dat de cijfers zijn teruggelopen…Zelfs nu ik het opschrijf krijg ik er nog een beetje pijn in mijn buik van. Maar goed, cijfers zijn ook niet alles. De afgelopen drie vrije weken heb ik dan ook nagedacht over mijn doelen. Wat wil ik in de tweede helft van 2017 bereiken? Mijn blogdoelen 2017:

 • Planning

Voor mijn gevoel deed ik altijd 1001 dingen tegelijk. Het lastige is dat je alles dan maar half doet en dat is natuurlijk zonde! In mijn vakantie heb ik daarom voor mezelf een planning opgesteld. Op deze manier komen al mijn werkzaamheden afgebakend aan bod en dat geeft (hopelijk) rust.

Doel: de rest van het jaar hou ik mij aan deze planning waardoor ik meer rust ervaar en toch al het werk afkrijg.

Doel: dagelijks een blog publiceren.

 • Groei

Er wordt door grote bloggers weleens een beetje lacherig gedaan over blogpromotie. Want is het niet een beetje sneu als je op die manier je lezers naar je blog moet krijgen? Misschien wel. Toch heb ik de laatste maanden weinig aan blogpromotie kunnen doen en het resultaat? Het aantal unieke bezoekers waren gehalveerd…Whut? Ja echt…Vandaar die pijn in mijn buik. De schade is gelukkig bijna weer hersteld, maar toch. Blogpromotie is voor mij toch echt wel key!

Doel: aan het eind van 2017 zijn mijn unieke bezoekers verdubbeld naar 2000.

Doel: 100 volgers op Facebook halen.

 • Samenwerkingen

In 2017 heb ik een paar leuke samenwerkingen gehad. Voor mezelf heb ik heel helder voor ogen hoe een samenwerking eruit moet zien: links zijn nofollow en er wordt altijd vermeld dat het om een samenwerking gaat en het moet bij me passen. Helaas wordt ik meestal benaderd door bedrijven die follow links willen. Jammer maar helaas voor hen! Ik heb geen zin in spam flags…

Doel: ik hou vast aan mijn eigen principes en kies alleen voor samenwerkingen die bij me passen.

Voor zover mijn blogdoelen 2017. Heb jij ook (blog)doelen voor jezelf opgesteld? En ga jij ze halen?

Tagged in:
About 

Moeder van drie prachtige kinderen, levensgenieter, fanatiek. Kan moeilijk stilzitten, is gek op ijs en chocola.

18 Comments

 1. Irene

  3 augustus 2017 - 11:44
  Reply

  Ohjee heel herkenbaar dat je statistieken van je blog zo erg kunnen inzakken. Ik heb dat vooral op vakantie gemerkt. Ook ik ben op de weg terug, maar het is even niet leuk.

 2. Kreanimo

  2 augustus 2017 - 11:31
  Reply

  Promotie is belangrijk, ook bij de groten. Als ze zeggen van niet, liegen ze. Die trouwe bezoekers zijn ooit ook op een manier op hun blog geraakt en dat is heel vaak via promotie geweest….
  Ik merk het ook als er minder promotie wordt gevoerd.
  In ieder geval heb je mooie doelen voor je blog gesteld. Heel veel succes daarmee.

 3. Roelina

  1 augustus 2017 - 11:10
  Reply

  Mooie doelen, ik heb ook gemerkt dat blogpromotie belangrijk is. Maar bij gebrek aan tijd, schiet dat er nog wel eens bij in. Ik postte voorheen ook (bijna) dagelijks, en dat zag ik terug in mijn bezoekers, Maar ik heb daar nu toch echt bewust voor gekozen omdat niet te doen, juist om meer rust in te bouwen en meer kwaliteit te kunnen leveren. Een blogdoel dat ik heb gehaald en ook echt werkt, is zorgen voor een goede, snelle website en SEO. Dit heeft mij enorm met ranking geholpen in google en nu ziek dat langzaam ook weer terug in bezoekersaantallen.

  • Gera

   2 augustus 2017 - 21:07
   Reply

   Ik word door ook aardig goed door Google gevonden gelukkig. Tijdgebrek is zeker een dingetje, daar heb ik ook last van…Regelmatig posten is het beste wat je naast een geoptimaliseerde website kunt doen!

 4. nicole orriens

  1 augustus 2017 - 11:09
  Reply

  Nee joh, wat een gedoe! Ik blog gewoon lekker door. Welke rol speelt jouw blog in je leven dat je er buikpijn van krijgt dat de statistieken teruglopen? Bij mij is mijn blog mijn bedrijf. Het lijkt me best lastig om een blog én een bedrijf er naast te runnen. Maar ik zou dan denken dat het bedrijf prioriteit heeft?

  • Gera

   2 augustus 2017 - 21:05
   Reply

   Op zich een hele goede vraag. Mijn blog is wel onderdeel van mijn bedrijf. Hoe meer mensen mijn blog bezoeken hoe meer potentiële klanten ik bereik. Hopelijk haal ik ooit ook inkomsten uit mijn blog, maar dat is voorlopig dus nog toekomstmuziek.

 5. Sjoukje - meergeldminderstress

  31 juli 2017 - 22:35
  Reply

  Mooie doelen! En blogpromotie is helemaal niet gek, ook de grote bloggers doen het. Hoe moeten mensen anders weten dat je er bent?
  Het gaat je vast lukken!

  • Gera

   2 augustus 2017 - 21:03
   Reply

   Dank je wel Sjoukje. Natuurlijk doen grote bloggers ook aan blogpromotie. Ik vind het soms alleen zo jammer dat er door sommige grote bloggers een beetje denigrerend gedaan kan worden. Maar zoals je ziet trek ik me er niks van aan en blijf ik me lekker suf promoten haha!

 6. Charel

  31 juli 2017 - 20:19
  Reply

  Fijn om dit voor jezelf bij te houden!

  • Gera

   1 augustus 2017 - 15:46
   Reply

   Zeker!

 7. Christa

  31 juli 2017 - 20:12
  Reply

  Helder! En nu nog er aan houden !! You can do it!

  • Gera

   1 augustus 2017 - 15:46
   Reply

   Bedankt, dat dacht ik!

 8. Cynthia

  31 juli 2017 - 20:10
  Reply

  Ik wil groter en groter worden, en ben erg ambitieus. Maar ik werk daar dan ook hard voor! Je gaat dat halen! Als je echt wilt!!

  • Gera

   1 augustus 2017 - 15:45
   Reply

   Herkenbaar haha! Ik wil ook groeien en groeien en ben ook verschrikkelijk ambitieus. Door het stellen van deze doelen hoop ik vooral ook op meer overzicht. Maar ik ga ze zeker ook halen!

 9. Sylvia

  31 juli 2017 - 15:38
  Reply

  Wat een mooie doelen. Ik wert zeker dat je ze gaat halen! Ook ik hoop aan het eind van het jaar of eerder aan de 2000 unieke bezoekers te zitten. Ben benieuwd🤗

  • Gera

   1 augustus 2017 - 15:43
   Reply

   Oh wat goed! Ik hoop dat we het gaan halen, fingers crossed!

 10. Melanie

  31 juli 2017 - 14:10
  Reply

  Mooie doelen en ook heel reëel. Een planning is zo belangrijk. Ik kan niet zonder. Succes, je kan het.

  • Gera

   1 augustus 2017 - 15:42
   Reply

   Dank je wel! Het zorgt nu in ieder geval al wel voor overzicht en dat geeft zeker rust!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *