Huismama

Goed voornemen: 365 mooie herinneringen verzamelen

We naderen het einde van het jaar dat betekent dat velen van ons na gaan nadenken over 2018. Wat zal het nieuwe jaar gaan brengen? Misschien begin jij het jaar wel met goede voornemens? Ik kan je één ding verklappen: ik doe niet meer aan goede voornemens. Nee, 2018 ga ik helemaal anders aanpakken! Ik ga namelijk 365 mooie herinneringen verzamelen. Minimaal.

Vorig jaar maakte ik op de valreep van 2016 toch een lijstje met goede voornemens voor 2017. Zo wilde ik  een beetje afvallen (het liefste 20 kg), een moestuin en doorgaan met bloggen. Nu we aan het einde van 2017 zijn kan ik zeggen dat de moestuin niet van de grond is gekomen en van de 20 overtollige kilo’s ben ik er bijna vijf kwijt. Het enige wat ik met verve volbracht heb is het bloggen!

Waarom geen goede voornemens?

Een nieuw jaar voelt voor mij vaak echt als een nieuw begin. Een nieuw jaar is als een schone lei, klaar om te worden beschreven. Goede voornemens zouden natuurlijk kunnen helpen om het jaar doelgericht te beginnen. Maar mij overkomt het vaak dat het jaar nog geen week oud is of de goede voornemens zijn al gesneuveld…Dat was trouwens wel het voordeel van mijn goede voornemens voor 2017, het waren allemaal lange termijn doelen!

Wanneer een van mijn goede voornemens sneuvelt voelt dat voor mij toch een beetje als falen. En een gevoel van falen is geen goede motivator om de rest van de voornemens vol te houden. Dat is voor mij al een reden om de goede voornemens voorgoed af te schaffen.

Herinneringen verzamelen

In plaats van halverwege 2018 met een katertje te zitten omdat de voornemens gesneuveld zijn, wil ik het jaar 2018 met een andere insteek beginnen. Met positiviteit. Want van een beetje positiviteit is nog nooit iemand slechter geworden, toch? Op Pinterest kwam ik een mooie glazen pot tegen die gevuld was met goede herinneringen. Dat is toch geweldig! Heb je een keer een “bla-dag” dan pak je gewoon de pot met goede herinneringen erbij. Hoppa! Succes gegarandeerd, dat kan niet anders!

Glazen pot of toch een schrift?

Nu heb ik op dit moment niet echt de ruimte in huis om veilig een mooie glazen pot neer te zetten. Levi klimt tegenwoordig op alles, maar dan ook echt alles…Nee, dat mag inderdaad niet, maar hij doet het toch als ik even niet kijk. Daarom vraag ik aan Sinterklaas maar een mooi schrift. Mocht ik dat mooie schrift nou niet op 5 december krijgen, dan kan ik het altijd nog aan de Kerstman vragen. En anders koop ik het gewoon lekker zelf!

Eén goed voornemen…

Eindig ik toch nog met één goed voornemen voor 2018! Iedere dag even de tijd nemen om terug te kijken op mijn dag en het moois wat die dag gebeurd is te noteren in mijn schrift.

Waarom zou ik eigenlijk wachten tot het nieuwe jaar begonnen is? Levi is deze week ziek geweest en was daarom gisteren erg dwars. Is jouw kind op de eerste koortsvrije dag ook zo lekker hanteerbaar? Aan het einde van de dag kon ik in ieder geval wel een oppepper gebruiken…Als ik dan denk aan hoe Levi zegt dat hij van me houdt  en me een dikke kus geeft of aan hoe Lisa nu (sinds kort!) trots zelfstandig in de rondte loopt dan wordt ik toch weer warm van binnen!

Herinneringen verzamelen, sta jij weleens bewust stil bij al het positieve wat er in jouw leven gebeurt? Schrijf jij de mooie dingen op?

About 

Moeder van drie prachtige kinderen, levensgenieter, fanatiek. Kan moeilijk stilzitten, is gek op ijs en chocola.

5 Comments

 1. Roelina

  22 november 2017 - 23:03
  Reply

  Wat een fantastisch idee, ik ben bang dat het mij niet gaat lukken vanwege tijd gebrek (en zo druk zijn dat je het dus vergeet). Ik heb verder eigenlijk nooit echt voornemens, ja wel, eentje: ik neem mij ieder jaar weer voor, mij niets voor te nemen 🙂 heerlijk!

 2. Wendy Born

  21 november 2017 - 18:33
  Reply

  Wat een goed idee zeg. Dank voor je blog.

 3. nicole orriens

  21 november 2017 - 11:32
  Reply

  Niet alles, maar ik ken wel het advies om elke dag je zegeningen te tellen. En ik probeer me zeker bewust te zijn van al het goede in mijn leven.

 4. Michelle

  19 november 2017 - 16:27
  Reply

  Oh wat een goed plan! Iets in de trant van elke dag iets opschrijven wat positiviteit brengt. Mooi! Ga ik ook doen!

 5. Melanie

  18 november 2017 - 18:33
  Reply

  Ik doe nooit aan goeie voornemens. Ik vind jou plan om alle mooie herinneringen op te schrijven een mooi plan.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *